exnet.gr
Τεχνολογίες
Η IBM ανακάλυψε μια νέα τεχνολογία για την χρηματοοικονομική κυβερνοασφάλεια
18/07/2017

Η τεχνολογική εταιρία προωθείται ακόμη πιο επιθετικά στην αγορά χρηματοοικονομικής κυβερνοασφάλειας. Ο νέος επεξεργαστής της μπορεί να κρυπτογραφήσει δεδομένα 18 φορές πιο γρήγορα από τις άλλες πλατφόρμες.

Η IBM κυκλοφόρησε μια νέα κεντρική μονάδα επεξεργαστή που έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται πάνω από 12 δισ. κρυπτογραφημένες συναλλαγές την ημέρα, σε μια προσπάθεια να προωθηθεί βαθύτερα στην αγορά χρηματοοικονομικής κυβερνοασφάλειας.

Η μονάδα επεξεργαστή, η οποία ονομάζεται IBM Z, επιδιώκει να αντιμετωπίσει κυβερνοεπιθέσεις που έχουν «χτυπήσει»οικονομικά δεδομένα. Στοχεύει, επίσης, να βοηθήσει εταιρίες να αυτοματοποιήσουν τη συμμόρφωση στις χρηματοοικονομικές ρυθμίσεις, σύμφωνα με την νομοθεσία περί εχεμύθειας και προστασίας δεδομένων.

«Η μεγάλη πλειοψηφία δεδομένων που γίνονται αντικείμενα κλοπής ή διαρρέουν σήμερα, είναι διαθέσιμα εκεί έξω και είναι εύκολο να χρησιμοποιηθούν γιατί η κρυπτογράφηση είναι πολύ δύσκολο και πολύ ακριβό να γίνει σε μεγάλη κλίμακα», ανέφερε ο Ross Mauri, γενικός επικεφαλής στο IBM Z, σε σημερινή του ανακοίνωση.

«Δημιουργήσαμε μια μηχανή προστασίας δεδομένων για την εποχή του cloud, για να έχουμε έναν σημαντικό και άμεσο αντίκτυπο στην παγκόσμια ασφάλεια δεδομένων», πρόσθεσε.

Η IBM υποστήριξε πως ο νέος της επεξεργαστής μπορεί να κρυπτογραφήσει δεδομένα με ρυθμό 18 φορές πιο γρήγορο σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες. Το IBM Z είναι το τελευταίο της σειράς «z» από παρόμοια συστήματα που έχει αναπτύξει η τεχνολογική εταιρία.

Η νέα μονάδα επεξεργαστή θα χρησιμοποιηθεί αρχικά ως μηχανή κρυπτογράφησης για την τεχνολογία cloud computing και τις υπηρεσίες blockchain της IBM.

Πηγή: euro2day.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *