exnet.gr
Τηλεφωνία
Η NOKIA παρουσιάζει την καινούργια της ναυαρχίδα
15/01/2018

 

Η ανακοίνωση των πρώτων Android Nokia smartphones στην μετά-Microsoft εποχή έγινε πριν από λίγο καιρό και περιμένουμε την κυκλοφορία τους στην παγκόσμια αγορά Το Nokia 6 διατίθεται στην Ασία, ενώ Απρίλιο με Ιούνιο περιμένουμε τα Nokia 3 και Nokia 5.

Εκτός από την κυκλοφορία ανακοινωμένων μοντέλων, από την Nokia ή για να το θέσουμε πιο σωστά, από την HMD (που έχει αναλάβει το brand της Nokia), αναμένουμε δυο νέα high-end smartphones. Συνολικά μέσα στο 2017 λέγεται ότι θα ανακοινωθούν 6-7 μοντέλα.

Ένα από αυτά είναι το top-end Nokia 9, το οποίο θα φορά επεξεργαστή Snapdragon 835. Οι νέες πληροφορίες λένε ότι θα είναι το πρώτο με τεχνολογία Nokia OZO Audio. Η τεχνολογία αυτή προσφέρει 3D εμπειρία ήχου βελτιστοποιημένη για ακουστικά και spatial συστήματα audio playback. Διαθέτει χαμηλό latency 3D audio playback για συσκευές VR υποστηρίζοντας head tracking, αλλά και υψηλής ποιότητας stereo playback για συσκευές χωρίς υποστήριξη OZO Audio playback.

Σύμφωνα με τη Nokia, η τεχνολογία “audio focus” επιτρέπει να εντείνεις τους ήχους προς μια κατεύθυνση ενώ παράλληλα να μειώσεις τους ήχους του περιβάλλοντος και στο background. Η τεχνολογία Nokia OZO Audio δίνει τη δυνατότητα 3D audio capture με 4 ή περισσότερα μικρόφωνα (όταν είναι διαθέσιμα στο κινητό).

Εκτός από την τεχνολογία Nokia OZO Audio, το επερχόμενο Nokia 9 φημολογείται με μνήμη RAM 6GB, ενσωματωμένη μνήμη 64/128GB, κάμερα 22 Megapixel dual-lens Zeiss και εμπρόσθια κάμερα 12 Megapixel. Η HMD μπορεί να προχωρήσει στην προσθήκη σκάνερ ίριδας και αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

Κατά τα άλλα, η ναυαρχίδα αναμένεται με οθόνη 5.5 ιντσών Quad HD OLED, μπαταρία 3800mAh, πιστοποίηση IP68 για αντοχή σε νερό και σκόνη και Android 7.1 Nougat out of the box.

Το μη ανακοινωμένο Nokia smartphone ακούγεται αρκετά ενδιαφέρον, αλλά να πούμε ότι τα χαρακτηριστικά δεν είναι επιβεβαιωμένα επίσημα.

Πηγή:techblog.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *