exnet.gr
Τεχνολογίες
Η Qualcomm ετοιμάζει καινοτόμα τεχνολογία για τα smartpfones για την αναγνώριση προσώπου
16/08/2017

η προσώπου σε Android smartphones
H Qualcomm, αυτή η τεράστια αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας που είναι πιο πολύ γνωστή για τον σχεδιασμό μικροτσίπ κινητών τηλεφώνων, φέτος μάγεψε τα πλήθη με τις επιδόσεις του ισχυρού της Snapdragon 835 το οποίο και βρίσκεται ήδη σε μοντέλα όπως το Samsung Galaxy S8, το HTC U11 και το OnePlus 5, οπότε περιμένουμε και για το 2018 να υπάρξει κάτι εξίσου “δυνατό”.

Αν και η κυκλοφορία του επόμενου chipset της εταιρείας, του διαδόχου μοντέλου chipset 835 έχει προγραμματιστεί για αργότερα αυτό το έτος, δηλαδή για τον Δεκέμβριο, η Qualcomm αποκάλυψε σήμερα μερικά από τα πλεονεκτήματα του νέου της μοντέλου και επισημαίνει πως έχει βελτιώσει τις δυνατότητες ανίχνευσης βάθους των τηλεφώνων μέσω της χρήσης της κάμεράς τους.

Χωρίς δευτερολογίες, η Qualcomm δηλώνει ότι τα Snapdragon SoCs που θα κυκλοφορήσουν την επόμενη χρονιά θα προσφέρουν πολύ πιο αναβαθμισμένες δυνατότητες 3D στις κάμερες των smartphones, όπως επίσης και την δυνατότητα εκμετάλλευσης των υπερύθρων για αναγνώριση προσώπου. Άρα το νέο SoC θα χρησιμοποιεί ακτινοβολία υπερύθρων για να μετρά το βάθος και να χαρτογραφεί σε τρεις διαστάσεις έτσι ώστε να αναγνωρίζει πρόσωπα, αντικείμενα και το περιβάλλον του χρήστη. Από την νέα αυτή τεχνολογία ανίχνευσης βάθους της Qualcomm, θα βελτιωθεί ακόμη το σύστημα λειτουργίας λήψης φωτογραφιών με HDR, το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας και η δυνατότητα των τηλεφώνων να παρακολουθούν την κίνηση μέσω το VR Headset.

Επομένως, περιμένουμε ενσωμάτωση ανάλογου αισθητήρα στα μελλοντικά Android smartphones, εφόσον ο μεγαλύτερο ανταγωνιστής της πλατφόρμας, η Apple μπορεί να ετοιμάζει κάτι αντίστοιχο για τα επερχόμενα iPhone 7s, 7s Plus και iPhone 8. H Apple στο παρελθόν έχουμε δει να εξοπλίζει τα τηλέφωνά της με επεξεργαστές των 64bit, που υπερβαίνουν ακόμη και τις επιδόσεις των Snapdragon, εξάλλου υπάρχει και ένα έντονο “μίσος” μεταξύ Apple-Qualcomm που επισκέπτονται τακτικά τις δικαστικές αίθουσες.

Οι φήμες λένε πως στην νέα σειρά συσκευών iPhone θα προστεθεί αισθητήρας για την σάρωση ίριδας για να ξεκλειδώνουν οι χρήστες την συσκευή τους, οπότε αντίστοιχα η Qualcomm, θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα ειδικά στο θέμα της ασφάλειας και καθησυχάζει πως θα παρέχει αντίστοιχο χαρακτηριστικό και για τους χρήστες του Android.

Άρα το νέο SoC που θα μπει στα επερχόμενα Android smartphones στα τέλη του έτους με αρχές του επόμενου, πιθανόν να έχουν αυτόν τον αισθητήρα που θα χρησιμοποιεί ακτινοβολία υπερύθρων για να μετρά το βάθος και να χαρτογραφεί σε τρεις διαστάσεις έτσι ώστε να αναγνωρίζει πρόσωπα, αντικείμενα και το περιβάλλον του χρήστη.

Βέβαια μια πρώτη απόπειρα έγινε από την Qualcomm μέσω του SD 835 στο Samsung Galaxy S8, όμως δεν υπήρξαν τα επιθυμητά αποτελέσματα, μάλιστα απεδείχθη πως μπορεί κανείς να ξεγελάσει το σύστημα σάρωσης ίριδας με μια φωτογραφία, όμως η εταιρεία ισχυρίζεται ότι θα μας δείξει σύντομα κάτι εντελώς καινούργιο και αναβαθμισμένο.

techingreek.com

 

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *