exnet.gr
Τηλεφωνία
Η Sony Mobile παρουσίασε τα 3 νέα μοντέλα κινητής τηλεφωνίας στην έκθεση τεχνολογίας IFA
01/09/2017

Η Sony Mobile παρουσίασε 3 νέα κινητά τηλέφωνα στην έκθεση τεχνολογίας IFA που διεξάγεται στο Βερολίνο.

Ειδικότερα, πρόκειται για τα μοντέλα Xperia XZ1, Xperia XZ1 Compact και Xperia XA1 Plus.

Τα Xperia XZ1 και Xperia XZ1 Compact περιλαμβάνουν κάμερα με την τελευταία τεχνολογία Motion Eye για την καταγραφή λεπτομερειών που ακόμα και το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να διακρίνει, καινούρια ριζοσπαστική τεχνολογία για τα κινητά τηλέφωνα που επιτρέπει τη 3D σάρωση, κορυφαίες τεχνολογίες προβολής για υψηλής ποιότητας εικόνες στην οθόνη, συμπεριλαμβανομένης οθόνης HDR για το Xperia XZ1 και μία πολύ υψηλή εμπειρία ακρόασης χάρη στο Hi-Res Audio. Και το Xperia XZ1 και το Xperia XZ1 Compact συνδυάζουν προηγμένη ισχύ επεξεργασίας με εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες download, όλα μαζί σε μία διαχρονικά κορυφαία σχεδίαση.

Το Xperia XZ1 περιέχει την τελευταία κάμερα Motion Eye, η οποία κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία της Sony από τις σειρές φωτογραφιών μηχανών “α” και Cyber-shot, ώστε να καταγράφει τη ζωή με τρόπους που κανένα άλλο κινητό τηλέφωνο δεν μπορεί, σύμφωνα με την εταιρεία. Ο αισθητήρας memory-stacked Exmor RS, εξελίσσει την καταγραφή κίνησης στο επόμενο επίπεδο και χαρίζει εικόνες εξαιρετικής ποιότητας. Ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει εντυπωσιακά βίντεο από τις καθημερινές στιγμές σας, καταγράφοντας με 960 καρέ ανά δευτερόλεπτο, γεγονός που επιτρέπει την αναπαραγωγή υπέροχων super slow motion βίντεο.

Παράλληλα, η νέα τεχνολογία Predictive Capture βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά από το χρήστη, όπως αναφέρει η εταιρεία, και ξεκινά να καταγράφει εικόνες στη μνήμη αυτόματα μόλις εντοπίσει δράση ή ακόμα και ένα χαμόγελο, πριν ο χρήστης προλάβει να πατήσει το κουμπί του κλείστρου. Έτσι, μπορεί να βρει κάποια στιγμή που ενδεχομένως δεν πρόλαβε από μία επιλογή μέχρι και τεσσάρων φωτογραφιών. Η νέα λειτουργία Autofocus Burst ακολουθεί έξυπνα το θέμα του χρήστη, προσαρμόζοντας την εστίαση και φροντίζοντας ώστε οι φωτογραφίες δράσης του να είναι πάντα καθαρές. Η εμπειρία ολοκληρώνεται με την υψηλής ποιότητας πρόσθια κάμερα 13 megapixel, με αισθητήρα 1/3» και με φλας επί της οθόνης, ώστε ο χρήστης να μπορεί να τραβά υψηλής ποιότητας selfies υπό οποιοδήποτε περιβάλλον φωτισμού.XZ1 collectionΣημειώνοντας μία καινοτομία στη δημιουργικότητα με χρήση των κινητών τηλεφώνων, το 3D Creator είναι ένας μοναδικός και καινοτόμος εσωτερικός αλγόριθμος της Sony που επιτρέπει τη γρήγορη και εύκολη σάρωση τρισδιάστατων αντικειμένων, ανοίγοντας έναν νέο κόσμο δημιουργικών πιθανοτήτων. Για πρώτη φορά, με κινητό τηλέφωνο, ο χρήστης μπορεί να καταγράψει τρισδιάστατες σαρώσεις υψηλής ποιότητας αντικειμένων σε μόλις ένα λεπτό, χρησιμοποιώντας τις τέσσερις λειτουργίες σάρωσης: σάρωση κεφαλής, προσώπου, φαγητού, και ελεύθερης μορφής.

Κάθε λειτουργία συνοδεύεται από το δικό της οδηγό ώστε να είναι εύχρηστη, ενώ αφού ολοκληρωθεί τη σάρωση του αντικειμένου, ο χρήστης έχει διάφορες διασκεδαστικές επιλογές επεξεργασίας. Μπορεί είτε να μοιραστεί τη σάρωση με τους φίλους του στις εφαρμογές μηνυμάτων, χρησιμοποιώντας τρισδιάστατα αυτοκόλλητα ή να την ανεβάσει σε μία κοινότητα για το 3D, όπως το Sketchfab, να ζωντανέψει τη σάρωση χρησιμοποιώντας τη για να δημιουργήσετε ένα avatar που θα το χρησιμοποιήσει με τις επιλογές εφέ AR της κάμερας, με εφαρμογές τρίτων ή να τη χρησιμοποιήσει ως μία ζωντανή ταπετσαρία, ή ακόμα και να τη στείλει σε έναν εκτυπωτή 3D ώστε να δημιουργήσει ένα αγαπημένο ενθύμιο. Μέσα από την εφαρμογή 3D Creator μπορεί επίσης να πατήσει το κουμπί “Find More” που τον καθοδηγεί σε ακόμα περισσότερες δυνατότητες μέσω του Google Play, ώστε να εξερευνήσει ένα ευρύτερο και ολοένα αναπτυσσόμενο οικοσύστημα για το 3D.

Ακόμα, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία BRAVIA TV της Sony, το Xperia XZ1 χαρίζει περισσότερο χρώμα και αντίθεση ώστε ο χρήστης να μπορεί να απολαύσει ακόμα πιο πολύ τις αγαπημένες του σειρές και ταινίες, με μεγάλο ρεαλισμό, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία HRD (High Dynamic Range) στην οθόνη Full HD 5,2”. Άλλες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της TRILUMINOS Display και την X-Reality για τα κινητά τηλέφωνα, αλλά και την Dynamic Contrast Enhancer συνεργάζονται ώστε να προβάλλουν ακριβείς, λεπτομερείς και φωτεινές εικόνες επί της οθόνης.

Επίσης, με την τεχνολογία Hi-Resolution Audio το Xperia XZ1 επιτρέπει στο χρήστη να απολαύσει κάθε παραμικρή πτυχή και λεπτομέρεια στο κομμάτι, σαν να στεκόταν δίπλα από τον καλλιτέχνη. Χάρη στο DSEE HX της Sony ο χρήστης μπορεί να απολαύσει περισσότερο τη μουσική του, σε σχεδόν Hi-Resolution ποιότητα, χάρη στη δυνατότητα βελτίωσης. Μπορεί να απολαύσει τη μουσική και τις ταινίες του με ή χωρίς ακουστικά, χρησιμοποιώντας τα εξελιγμένα στερεοφωνικά ηχεία με S-Force Front Surround, τα οποία, σύμφωνα με την εταιρεία, παρέχουν 50% περισσότερη πίεση ήχου σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα Xperia. Παράλληλα, η ενσωματωμένη τεχνολογία ψηφιακής σίγασης θορύβου (DNC) μειώνει τον εξωτερικό θόρυβο μέχρι και 98% όταν συνδυάζεται με ηχεία DNC, επιτρέποντας ακρόαση χωρίς ενοχλήσεις.

Σε επίπεδο σχεδιασμού, το εξωτερικό φέρει την καθιερωμένη κυρτή επιφάνεια που έχουν τα κορυφαία μας μοντέλα, διαθέτοντας λείο μεταλλικό σώμα για μία κορυφαία και απέριττη όψη και αίσθηση στο χέρι σας. Έχει σχεδιαστεί έχοντας την ενεργή χρήση στο νου, ενώ έχει κατασκευαστεί με ένα ενιαίο σκελετό που αντέχει στις κάμψεις και στις πιέσεις. Καθώς είναι εξίσου σκληρό προς τα εξωτερικό περιβάλλον, το Xperia XZ1 είναι ανθεκτικό στο νερό, απροσπέλαστο από τη σκόνη, και ενισχυμένο με Corning Gorilla Glass 5 στην οθόνη, ώστε να είναι αρκετά σκληρό για να αντιμετωπίσει την ημέρα του χρήστη.

Ο ενσωματωμένος αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος αναγνωρίζει εύκολα το χρήστη. Η σχεδίαση συμπληρώνεται με τέσσερα νέα χρώματα: Μπλε Moonlit, Ροζ Venus, Ασημί Warm, και το κλασικό μας Μαύρο. Σε αντίστοιχα χρώματα προσφέρονται και τα νέα ακουστικά h.ear της Sony.

Το Xperia XZ1 ενσωματώνει την Mobile Platform Qualcomm Snapdragon 835 με X16 LTE, η οποία έχει σχεδιαστεί για γρήγορες ταχύτητες download ύψους Gigabit LTE (μέχρι και 1Gbps) και για απόδοση που επιτρέπει στο χρήστη να απολαύσει έναν σύγχρονο τρόπο ζωής ενώ εργάζεται ή διασκεδάζει. Η Mobile Platform Snapdragon 835 έχει κατασκευαστεί ώστε να υποστηρίζει υψηλής ποιότητας γραφικά, ομαλή απόδοση, και βελτιωμένη απόδοση μπαταρίας.

Τέλος, οι τεχνολογίες φόρτισης, Battery Care και Qnovo Adaptive Charging, βοηθούν τη μπαταρία να παραμείνει σε καλή κατάσταση περισσότερο και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Η Sony Mobile παρουσίασε επίσης το Xperia XZ1 Compact, το οποίο, σύμφωνα με την εταιρεία, εκτός από ιδιαίτερα γρήγορο, είναι εξοπλισμένο με τις τελευταίες καινοτομίες της Sony, συμπεριλαμβανομένης της κάμερας Motion Eye με Super slow motion video, του 3D Creator, μίας υπερευρυγώνιας μπροστινής κάμερας, και με κορυφαία ηχητική εμπειρία, όλα μαζί σε ένα εύχρηστο σώμα που χωρά στο χέρι, με οθόνη 4,6”.

Με τον αισθητήρα memory-stacked Motion Eye, εξελίσσει την καταγραφή κίνησης στο επόμενο επίπεδο και χαρίζει εικόνες ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας. Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του όλες τις τελευταίες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της Predictive Capture σε μία υψηλής ποιότητας υπερευρυγώνια κάμερα, με οπτικό πεδίο 120° που λαμβάνει selfies με μεγαλύτερο κάδρο, ενώ ο χρήστης μπορεί εύκολα να αλλάξει σε φυσιολογική γωνία 80ο κάνοντας ένα μόνο κλικ επί της οθόνης. Ακόμα και υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού, το φλας που παράγεται από την οθόνη θα φροντίσει ώστε οι selfies να βγαίνουν φωτεινές.XZ1 compact collectionΣε επίπεδο ήχου, είναι διαθέσιμες οι τελευταίες τεχνολογίες βελτίωσης ήχου της Sony, όπως η Hi-Res Audio, η βελτίωση DSEE HX, το LDAC, η ψηφιακή ακύρωση θορύβου (DNC) και το ClearAudio+. Παράλληλα, είναι εξοπλισμένο με τα νέα μας στερεοφωνικά ηχεία που αποδίδουν 50% περισσότερη ηχητική πίεση σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, σύμφωνα με την εταιρεία.XZ1 Compact black-1Σε επίπεδο σχεδιασμού, το XZ1 Compact διαθέτει άκρα κομμένα με διαμάντι και με μεταλλικό φινίρισμα, ενώ τηρεί τις προδιαγραφές IP65/IP68 για την αντίσταση στο νερό, είναι εξοπλισμένο με μεταλλική κεραία στο πάνω και στο κάτω μέρος για βελτιωμένη συνδεσιμότητα, και με δυνατό πλαίσιο που αντέχει στην κάμψη και στη συστροφή σε όλα τα σημεία του έχοντας πλαστικό υλικό ενισχυμένο με υαλοβάμβακα, σε συνδυασμό με Corning Gorilla Glass 5. Διατίθεται σε τέσσερα χρώματα: Μαύρο, Λευκό Ασημί, Μπλε Horizon και Ροζ Twilight.

Ενσωματώνει την Qualcomm Snapdragon 835 Mobile Platform, και μπορεί να πετύχει ταχύτητες λήψεων μέχρι και 800Mbps. Η απόδοση επίσης ενισχύεται από τα έξυπνα χαρακτηριστικά της λειτουργίας Smart Cleaner, η οποία εντοπίζει αυτόματα εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται και αδειάζει τη μνήμη cache, επιτρέποντας ταχύτερη και πιο ομαλή απόδοση.

Παράλληλα, μία σειρά από έξυπνες λειτουργίες, όπως η Smart Stamina χρησιμοποιούν τη μηχανή εκμάθησης Xperia, η οποία μαζί με τις τεχνολογίες Battery Care και Qnovo Adaptive Charging παρέχουν αξιόπιστη μπαταρία για όλη την ημέρα, καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του προϊόντος.

Εξαρτήματα

Παράλληλα με τα 2 κινητά, η Sony Mobile θα διαθέσει μία σειρά από προαιρετικά εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένου του Style Cover Touch σε αντίστοιχα χρώματα για το Xperia XZ1 και του Style Cover Stand σε αντίστοιχα χρώματα και για το Xperia XZ1, αλλά και για το Xperia XZ1 Compact.

Επίσης θα διατεθεί ο φορτιστής Quick Charger UCH12W που θα παρέχει ώρες διάρκειας μπαταρίας μετά από φόρτιση λίγων λεπτών. Τα νέα στερεοφωνικά ακουστικά Bluetooth SBH24 επιτρέπουν στο χρήστη να απολαμβάνει μουσική και να μιλάει ασύρματα, και τα στερεοφωνικά ακουστικά STH32 θα είναι διαθέσιμα στα αντίστοιχα χρώματα και των δύο τηλεφώνων.

Διαθεσιμότητα

Τα Xperia XZ1 και Xperia XZ1 Compact θα καταστούν διαθέσιμα σε παγκόσμια κλίμακα από τον Σεπτέμβριο 2017 (στην Ελλάδα από τον Οκτώβριο 2017), ενώ και τα δύο θα αποσταλούν έχοντας το λειτουργικό σύστημα Android 8.0, έκδοση Oreo. Οι τιμές τους θα ανακοινωθούν στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Sony Xperia XA1 Plus

Εκτός από τα 2 παραπάνω μοντέλα, η Sony παρουσίασε και την τελευταία προσθήκη στην οικογένεια προϊόντων μεσαίας κατηγορίας της, το Xperia XA1 Plus.

Διαθέτει κάμερα 23ΜΡ, οθόνη Full HD 5,5» και υψηλής ποιότητας απόδοση ήχου, που εκμεταλλεύεται τις τεχνολογίες της Sony. Με μία επιλογή από τρία έντονα χρώματα, το Xperia XA1 Plus διαθέτει μία στρογγυλεμένη κομψή σχεδίαση με στενά άκρα και έναν εύχρηστο αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος στο κουμπί ενεργοποίησης. Όλα τα παραπάνω τροφοδοτούνται από μία μπαταρία που διαρκεί όλη την ημέρα χάρις στη μεγάλη χωρητικότητά της και τη λειτουργία Stamina, ενώ διαθέτει έναν εξαιρετικά αποδοτικό οκταπύρηνο επεξεργαστή.

Η Sony τοποθέτησε μία ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας οπίσθια κάμερα 23ΜΡ με μεγάλο αισθητήρα 1/2.3” ExmorRS. Διαθέτει έναν φωτεινό φακό F2.0 που προσφέρει απίστευτες εικόνες υψηλής ανάλυσης, ακόμα και υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η μετάβαση από το πάτημα του κουμπιού μέχρι την ενεργοποίηση πραγματοποιείται σε μόλις 0,6s, ενώ περιέχει εξαιρετικά γρήγορη και ακριβή εστίαση Hybrid Autofocus, ώστε ακόμα και οι πιο αυθόρμητες στιγμές να είναι πάντα εστιασμένες.XA1 Plus -goldΤο Xperia XA1 Plus επίσης περιέχει ευρυγώνιο φακό 24mm, ανάλυσης 8ΜΡ, που χαρίζει εικόνες υψηλής ποιότητας, καταγράφοντας όλη τη δράση, ακόμα και σε μία ομαδική selfie.

Η υψηλής ποιότητας οθόνη Full HD 5,5” χαρακτηρίζεται από φωτεινά έντονα χρώματα και λεπτομερείς εικόνες, και είναι ιδανική για να παρακολουθείτε τις αγαπημένες σας ταινίες, σύμφωνα με την εταιρεία.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ήχου ClearAudio+ της Sony και το Smart Amplifier, ο ήχος είναι πάντα δυνατός και καθαρός, σύμφωνα με την εταιρεία, ενώ ο χρήστης μπορεί ακόμα και να προσαρμόσει την ηχητική του εμπειρία και να τροποποιήσει τις ρυθμίσεις, ώστε να ταιριάζουν με τα δικά του προσωπικά γούστα ακρόασης.

Το Xperia XA1 Plus διατίθεται σε τρία χρώματα: Χρυσό, μπλε, και μαύρο. Διαθέτει εύχρηστο αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος που περιέχει στο κουμπί ενεργοποίησης, ο οποίος παρέχει προσωποποιημένη ασφάλεια, ενώ συνεισφέρει σε μία ομαλή αίσθηση στο χέρι.

Επίσης, σύμφωνα με την εταιρεία, η μπαταρία παρέχει αρκετή ισχύ για να “βγει” μια δύσκολη μέρα, ενώ η λειτουργία Stamina επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της, και οι τεχνολογίες Qnovo Adaptive Charging και Battery Care συνεργάζονται ώστε να διατηρούν την μακροπρόθεσμη υγεία της μπαταρίας, παρακολουθώντας την υγεία της και ρυθμίζοντας το ρεύμα φόρτισης, ώστε να αποφεύγεται η φθορά και να μεγιστοποιείται η διάρκεια ισχύος της. Ταυτόχρονα, υποστηρίζεται η γρήγορη φόρτιση που παρέχει ώρες ισχύος μετά από μόλις λίγα λεπτά φόρτισης.

Ο οκταπύρηνος επεξεργαστής MediaTek Helio P20 φροντίζει για την απροβλημάτιστη και γρήγορη λειτουργία, χαρίζοντας μία υψηλού επιπέδου εμπειρία είτε ο χρήστης βρίσκεται στο διαδίκτυο, είτε παρακολουθεί ένα βίντεο, είτε παίζει το αγαπημένο του παιχνίδι. Η λειτουργία Smart Cleaner της Sony συνεισφέρει στη γρήγορη απόδοση, απενεργοποιώντας αυτόματα τυχόν εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται και αδειάζοντας τη μνήμη cache.

Το Xperia XA1 Plus θα κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά τον Νοέμβριο του 2017 και η τιμή του θα ανακοινωθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα. Θα διατίθενται βάσεις σε λευκό και μαύρο χρώμα, μαζί με μία σειρά από προαιρετικά εξαρτήματα, όπως τα νέα στερεοφωνικά ακουστικά Bluetooth SBH24, που επιτρέπουν στο χρήστη να απολαμβάνει μουσική και να μιλά ασύρματα.

newreport.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *