exnet.gr
Τεχνολογίες
Νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για την παροχή στέγη σε πρόσφυγες
16/06/2017

Μία νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα, που θα διευκολύνει τους ανθρώπους να ανοίξουν τα σπίτια τους σε πρόσφυγες και εκτοπισμένους πληθυσμούς δημιουργήθηκε μέσα από τη συνεργασία της Airbnb με το SolidarityNow. Έτσι, όποιος επιθυμεί να μοιραστεί δωρεάν τον χώρο του, ανοίγοντας το σπίτι του, μπορεί να επισκεφτεί το airbnb.com/welcome/refugees/.
Η νέα πλατφόρμα συνδέει τους οικοδεσπότες της Airbnb, οι οποίοι έχουν δηλώσει την επιθυμία να ανοίξουν το σπίτι τους και να φιλοξενήσουν πρόσφυγες για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, με ανθρωπιστικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που εργάζονται για την ανακούφιση των προσφύγων, των εκτοπισμένων και άλλων ευάλωτων πληθυσμών. Οι εξουσιοδοτημένες οργανώσεις μπορούν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Ανοιχτά Σπίτια, για την αναζήτηση και τη δωρεάν κράτηση χώρων στέγασης της Airbnb, για πρόσφυγες και εκτοπισμένους πληθυσμούς σε ανάγκη. Από σήμερα, το SolidarityNow θα λειτουργεί ως ο συνδετικός φορέας μεταξύ των ιδιοκτητών, των φιλοξενουμένων και της Airbnb. Η οργάνωση αναλαμβάνει την ταυτοποίηση των ωφελούμενων και την τοποθέτησή τους στα διαθέσιμα καταλύματα της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
Στις αρχές του 2017, η Airbnb έθεσε στρατηγικό στόχο για την επόμενη πενταετία, να παρέχει στέγαση, για βραχύ χρονικό διάστημα, σε 100.000 ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη σε όλο τον κόσμο. Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα θα συμβάλλει στην επίτευξη αυτού του στόχου, διευκολύνοντας τις ανθρωπιστικές οργανώσεις στην εύρεση ιδιοκτητών σπιτιών από όλο τον κόσμο που προσφέρονται να μοιραστούν το χώρο τους με τους πρόσφυγες δωρεάν. Μέχρι σήμερα, ήδη 6.000 άτομα έχουν προσφερθεί εθελοντικά, σε παγκόσμιο επίπεδο, να ανοίξουν το σπίτι τους σε πρόσφυγες.
Σήμερα στην Ελλάδα βρίσκονται περίπου 35.000 αιτούντες άσυλο, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε καταλύματα εκτός από τους καταυλισμούς. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι υποψήφιοι για το πρόγραμμα μετεγκατάστασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχουν ακόμη εξασφαλίσει στέγαση μέσω των υφιστάμενων προγραμμάτων ή αιτούντες άσυλο που δεν είναι όμως επιλέξιμοι και δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης (και συνεπώς δεν είναι επιλέξιμοι για την τοποθέτησή τους σε κατάλυμα). Το SolidarityNow και η Airbnb θέτουν ως στόχο την τοποθέτηση μερικών χιλιάδων από τους πρόσφυγες αυτούς σε σπίτια, κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους.
Το SolidarityNow αποτελείται από ένα δίκτυο οργανώσεων με κύριο στόχο την υποστήριξη αυτών που πλήττονται περισσότερο από την ανθρωπιστική και οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Μέσω της παροχής υπηρεσιών τόσο στον ελληνικό όσο και στον προσφυγικό/μεταναστευτικό πληθυσμό, επιδιώκει να αποκαταστήσει το όραμα μιας ισχυρής Ευρώπης που βασίζεται στην αλληλεγγύη και τις ανοικτές αξίες.
πηγή φωτογραφίας: sooc

news247.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *