exnet.gr
Social Media
Οι χάρτες της Google γίνονται πιο «έξυπνοι» για τα iPhones
04/03/2016

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη αναβάθμιση κάνουν οι χάρτες της Google στις συσκευές iOS, σύμφωνα με το mashable. Οι χάρτες πλέον θα σας επιτρέπουν να μπορείτε προσθέσετε επιπλέον στάσεις κατά μήκος της διαδρομής σας, χωρίς σταματούν οι οδηγίες προς τον τελικό προορισμό σας. Αυτό ξεκίνησε στους χάρτες της Google σε Android κινητά τον Οκτώβριο και πλέον θα μπορούν να το χρησιμοποιούν και όσοι έχουν iPhone.

Όταν η λειτουργία ενεργοποιηθεί στο κινητό σας θα δείτε ένα εικονίδιο μεγεθυντικού φακού στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής η οποία θα σας επιτρέπει να περιηγηθείτε σε εστιατόρια, βενζινάδικα και άλλα σημεία ενδιαφέροντος σας κατά μήκος της διαδρομής σας. Θα μπορείτε να εντοπίσετε για παράδειγμα αν υπάρχει ένα πρατήριο βενζίνης στο δρόμο σας μέχρι να φτάσετε στον τελικό προορισμό σας. Επιλέγετε το σημείο που θέλετε να πάτε και μετά οι χάρτες της Google σάς οδηγούν από εκεί αυτόματα στο αρχικό σημείο προορισμού που είχατε επιλέξει χωρίς να «χάνεται» η διαδρομή σας ή να πρέπει να κάνετε κάτι από την αρχή.

Επιπλέον θα μπορείτε να ψάξετε χειροκίνητα για ένα σημείο ενδιαφέροντός σας όπως ένα συγκεκριμένο εστιατόριο και ένα κατάστημα στην διαδρομή σας ή να ψάξετε μια περιοχή με φωνητική εντολή. Τα αποτελέσματα αναζήτησης επίσης θα δείχνουν βαθμολογίες στην οθόνη σας και πόση ώρα θα σας καθυστερήσει αυτή η νέα παράκαμψη. Αν για παράδειγμα η στάση είναι πολύ κοντά στη διαδρομή σας, τότε μπορεί να σας πει «γρήγορη παράκαμψη», ενώ αν είναι πιο μακριά, θα σας ενημερώσει για το πόσα επιπλέον λεπτά θα είναι περίπου η στάση που θα κάνετε. Αποτελεί σίγουρα ένα χρήσιμο εργαλείο ειδικά να θέλετε να σταματήσετε στην πορεία προς τον προορισμό σας για να αγοράσετε κάτι ή να βάλετε βενζίνη στο όχημά σας.

Το νέο χαρακτηριστικό της εφαρμογής των χαρτών της Google αρχίζει σταδιακά να λειτουργεί σε όλες τις χώρες όπου το Google Maps υποστηρίζει τη λειτουργία πλοήγησης.

google_maps

Πηγή

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *