exnet.gr
Τεχνολογίες
Ποια είναι τα video games που σε βοηθάνε να αναπτύξεις βασικές δεξιότητες
07/06/2017

Θέλετε να προσληφθείτε σε δουλειά; Δεν έχετε παρά να παίξετε… video games.

Παίζοντας δύο ώρες βιντεοπαιχνίδια την εβδομάδα, αποκτάτε τα κατάλληλα εφόδια για να διεκδικήσετε μία θέση εργασίας, σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάζει η βρετανική εφημερίδα «Telegraph».

Η έρευνα του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης δείχνει ότι, τα βιντεοπαιχνίδια όπως «Minecraft» και «Tomb Raider» μπορούν να βοηθήσουν τους νέους να αναπτύξουν βασικές δεξιότητες.

Ο Ματ Μπαρ, λέκτορας στον τομέα της πληροφόρησης, δήλωσε ότι, τα πορίσματα της έρευνάς του δείχνουν ότι, τα σύγχρονα βιντεοπαιχνίδια μπορούν να ενθαρρύνουν τους παίκτες να αναπτύξουν , μεταξύ άλλων, κριτική σκέψη.

Στη μελέτη του Μπαρ συμμετείχαν 36 πτυχιούχοι που χωρίστηκαν σε δύο διαφορετικές ομάδες.

Η πρώτη ήταν μια ομάδα ελέγχου ενώ η δεύτερη με 16 μαθητές κλήθηκε να παίξει οκτώ βιντεοπαιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων των «Borderlands 2», «Minecraft» και «Tomb Raider», υπό ελεγχόμενες συνθήκες, καταγράφοντας συνολικά 14 ώρες παιχνιδιού σε μία περίοδο οκτώ εβδομάδων.

Τα ευρήματα της έρευνας έδειξαν ότι, η ομάδα που έπαιξε βιντεοπαιχνίδια παρουσίασε βελτίωση στον τομέα της επικοινωνίας και σε θέματα προσαρμοστικότητας σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Βρετανός λέκτορας, «Τα σύγχρονα βιντεοπαιχνίδια απαιτούν συχνά από τους παίκτες να ελίσσονται και να επινοούν πολλαπλούς τρόπους για την εκπλήρωση ενός έργου. Ο τρόπος σχεδιασμού των παιχνιδιών ενθαρρύνει συχνά την κριτική σκέψη και την αντανακλαστική μάθηση… Η έρευνα δείχνει επίσης ότι, η αναπαραγωγή εμπορικών βιντεοπαιχνιδιών μπορεί να επηρεάσει θετικά την ικανότητα επικοινωνίας και την προσαρμοστικότητα των ενηλίκων γεγονός που υποδηλώνει ότι τα βιντεοπαιχνίδια μπορεί να διαδραματίσουν ένα ρόλο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

 

Πηγή: VoiceNews

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *