exnet.gr
Τεχνολογίες
Ποιες είναι οι εφευρέσεις που άλλαξαν τις ζωές όλων μας την τελευταία δεκαετία
20/07/2017

Δέκα εντυπωσιακές εφευρέσεις της τελευταίας δεκαετίας που άλλαξαν ριζικά την καθημερινότητά μας.

Ο κόσμος ήταν πολύ διαφορετικός πριν δέκα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, πριν μία δεκαετία δεν ήταν δυνατή η πλοήγηση στο Google Chrome, ούτε η ανάρτηση φωτογραφιών στο Ιnstagram.

Αρκετά απίστευτα προϊόντα και υπηρεσίες έχουν εφευρεθεί τα τελευταία 10 χρόνια – ορισμένα μάλιστα τα τελευταία πέντε ή οκτώ. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο βολικά πράγματα που ο κόσμος της τεχνολογίας γνώρισε από το 2007 έως σήμερα:

iPAD

Όταν ο Στιβ Τζομπς παρουσίασε πριν 7 χρόνια το iPad, δήλωσε ότι θα είναι ίσως «η καλύτερη εμπειρία περιήγησης που θα είχατε ποτέ». Από τότε η συσκευή έχει αλλάξει σε πολλά σημεία, το ίδιο και η τιμή της.

iPad

 

 

 

GOOGLE CHROME

Η Google παρουσίασε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome την 1η Σεπτεμβρίου 2008. «Όπως και η κλασική αρχική σελίδα της Google, το Google Chrome είναι καθαρό και γρήγορο», έγραψε ο Sundar Pichai, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος διαχείρισης προϊόντων εκείνο το διάστημα.

google-chrome

SNAPCHAT

Το Snapchat κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο App Store το καλοκαίρι του 2011 ως εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για την αποστολή φωτογραφιών. Την εποχή εκείνη ονομάστηκε Pictaboo, αλλά είχε το ίδιο διάσημο εικονίδιο-φάντασμα. Μέχρι το Σεπτέμβριο του 2011, το όνομα είχε αλλάξει σε Snapchat, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία στους έφηβους του Λος Άντζελες. Έξι χρόνια αργότερα, η Snapchat είναι μια εταιρεία αξίας 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

snapchat

 

AIRBNB

Η ιδέα για την Airbnb σχηματίστηκε το 2007, όταν ο συνιδρυτής Joe Gebbia έστειλε ένα μήνυμα στο συγκάτοικο του Brian Chesky, προτείνοντάς του να ενοικιάζουν το διαμέρισμά τους για να βγάλουν κάποια επιπλέον χρήματα. Έπειτα από μερικές προσπάθειες, το Air Bed & Breakfast ξεκίνησε το 2008 ως μια ηλεκτρονική πλατφόρμα ενοικίασης δωματίων προς όλους όσους ήθελαν να βρουν και να κλείσουν εύκολα και φθηνά μέρη για τη διαμονή τους. Εννέα χρόνια μετά, η αξία της Airbnb έχει εκτοξευθεί στα 31 δισ. δολάρια.

airbnb

 

SPOTIFY

Η Spotify ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2008 στη Στοκχόλμη της Σουηδίας με την υπογραφή των Daniel Ek και Martin Lorentzon και έγινε εξαιρετικά γνωστή μετά τη συνεργασία της με τη Sony, την Universal και τη BMG. Εννέα χρόνια αργότερα, η Spotify έχει 140 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες παγκοσμίως.

spotify

 

INSTAGRAM

Το Instagram κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2010 με 25.000 άτομα να εγγράφονται την πρώτη κιόλας ημέρα. Για ένα έτος, το Instagram ήταν διαθέσιμο μόνο στα κινητά της Apple, μέχρι που τον Απρίλιο του 2012, ο CEO της Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ εξαγόρασε το κοινωνικό δίκτυο για 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Το Instagram έχει τώρα 200 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες ημερησίως, ενώ πρόσφατα παρουσίασε τον κλώνο του Snapchat Stories, προσθέτοντας ζωντανά βίντεο, φίλτρα προσώπου, αυτοκόλλητα και πολλά άλλα.

instagram

 

ANDROID

«Θα ήθελα να σας συστήσω στην πλατφόρμα Android», δήλωσε ο Steve Horowitz, τεχνικός διευθυντής της Google όταν παρουσίασε το λειτουργικό σύστημα Android το Νοέμβριο του 2007. Σήμερα, υπάρχουν 2 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο λογισμικό.

android

 

PINTEREST

Το Pinterest ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2010. Σήμερα, η εφαρμογή έχει 175 εκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες και η αξία της εταιρείας εκτιμάται στα 12 δισεκατομμύρια δολάρια.

pinterest

 

UBER

Η Uber ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2009 ως UberCab. Ο Garrett Camp, ο Oscar Salazar και ο Conrad Whelan δημιούργησαν την πρώτη εκδοχή, με τον Travis Kalanick να αποτελεί τον «μέγα σύμβουλο της εταιρεία» και αργότερα, τον διευθύνοντα σύμβουλο. Έπειτα από χρόνια, η Uber επεκτάθηκε προσφέροντας διαδρομές πολυτέλειας, καθώς και πολλά άλλα. Σήμερα είναι η πιο πολύτιμη startup στον κόσμο με αξία 70 δισ. δολαρίων.

File illustration picture showing the logo of car-sharing service app Uber on a smartphone next to the picture of an official German taxi sign in Frankfurt, September 15, 2014. A Frankfurt court earlier this month instituted a temporary injunction against Uber from offering car-sharing services across Germany. San Francisco-based Uber, which allows users to summon taxi-like services on their smartphones, offers two main services, Uber, its classic low-cost, limousine pick-up service, and Uberpop, a newer ride-sharing service, which connects private drivers to passengers - an established practice in Germany that nonetheless operates in a legal grey area of rules governing commercial transportation. REUTERS/Kai Pfaffenbach/Files (GERMANY - Tags: BUSINESS EMPLOYMENT CRIME LAW TRANSPORT)

 

WHATSAPP

Ο Jan Koum δημιούργησε το WhatsApp μαζί με τον brian Acton το 2009, με σκοπό να το μετατρέψουν σε μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, χτίζοντας την εταιρεία σε μια αποθήκη που μοιράστηκαν με την Evernote. Η εφαρμογή γνώρισε μεγάλη επιτυχία κι ιδιαίτερα σε αναπτυσσόμενες χώρες όπου οι χρήστες χρησιμοποιούσαν τα SMS για την επικοινωνία τους. Το 2014, η εφαρμογή εξαγοράστηκε από τον CEO του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ για 19 δισ. δολάρια.

whatsapp

Πηγή: news247.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *