exnet.gr
Social Media
Συμβουλές για να γίνετε expert στο Facebook
12/05/2017

Για σημαντική κατηγορία χρηστών, το Facebook είναι μια τυπική διαδικασία «μπαίνω, τσεκάρω, σπάνια ποστάρω, βγαίνω». Για κάποιους άλλους, όμως, είναι κάτι παραπάνω…

Είναι μια μηχανή, η οποία μπορεί να τους δώσει σχεδόν τσάμπα μεγαλύτερη «δημοφιλία» και αναγνωρισιμότητα και να κάνει τα εκάστοτε posts τους viral.

Για την πρώτη κατηγορία, ένα κείμενο με συμβουλές για το πώς μπορούν να γίνουν πιο δημοφιλείς στο Facebook πιθανότητα θα αποτελούσε στόχο χλεύης, για την δεύτερη κατηγορία, οι παρακάτω συμβουλές πιθανώς να φανούν αρκετά χρήσιμες.

Αν ένα post δεν έχει συγκεντρώσει LCSs (likes/comments/shares) μέσα στο πρώτο μισάωρο τότε διαγράψτε το. Ο αλγόριθμος με τον οποίο το FB εμφανίζει τα posts στο Home των φίλων σας μπορεί να είναι… μαύρο κουτί όμως απ’ ό,τι φαίνεται τα posts τα οποία παίρνουν σχετικά γρήγορα likes εμφανίζονται πρώτα πρώτα στο newsfeed των φίλων σας. Για να είστε δημοφιλείς, θα πρέπει όλα σας τα post να έχουν αρκετά like, επομένως είναι καλύτερο να «σκοτώσετε» κάποιο το οποίο δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη προσοχή.

* Κάντε «πιασάρικες» ερωτήσεις

Ξέρει κανείς γιατί το φαγητό στο τάδε εστιατόριο είναι τόσο ακριβό; Ποια ταινία πρέπει οπωσδήποτε να δω φέτος με τον γιο μου; Ποιος είναι ο μεγαλύτερος αθλητής/ ηθοποιός όλων των εποχών και γιατί; Το ποστάρισμα «πιασάρικων» ερωτήσεων είναι δεδομένο ότι θα απογειώσει ένα status.

* Παν μέτρον άριστον

Μην «μπουκώνετε» το newsfeed των φίλων σας. Θα έχετε παρατηρήσει ότι αν το παρακάνετε με τα posts το Facebook αυτομάτως σας θεωρεί – κάτι σαν – spammer και θάβει τις καταχωρήσεις σας. Μια αποχή δύο ή τριών ημερών μεταξύ των posts είναι αρκετή έτσι ώστε το επόμενο post σας να εκτοξευθεί στο newsfeed των φίλων σας. Ακόμα καλύτερα, μια εβδομάδα χωρίς ποστάρισμα εξασφαλίζει ότι με το που θα ποστάρετε κάτι, το Facebook θα το απογειώσει.

* Φωτογραφίες με διασημότητες

Ακούγεται περίεργο όμως ισχύει: Οι φωτογραφίες που περιλαμβάνουν κάποιον διάσημο και εσάς είναι δεδομένο ότι θα πάρουν τα περισσότερα likes και comments. Το ίδιο ισχύει και με φωτογραφίες σας σε διάσημες τοποθεσίες/περιοχές/προορισμούς.

* Πειράξτε τις φωτογραφίες

Τα φίλτρα που έχει η (εφαρμογή προς το παρόν) του Facebook κάθε φορά που ποστάρετε μια φωτογραφία έχουν λόγο ύπαρξης. Εκτός του να κάνουν τις φωτογραφίες σας πιο όμορφες, φαίνεται ότι «τραβάνε» και περισσότερο την προσοχή των φίλων σας.

* Κάντε κάτι διαφορετικό

Όταν συμβαίνει κάτι μεγάλο στην επικαιρότητα (από την πρόκριση μιας ομάδας στην επόμενη φάση μέχρι μια αμφιλεγόμενη δήλωση κάποιου δημόσιου προσώπου) τα περισσότερα posts στο Facebook είναι αρκετά όμοια μεταξύ τους. Προσπαθήστε το post σας να κάνει τη διαφορά είτε με ένα έξυπνο σχόλιο είτε με την επισύναψη μιας «πιασάρικης» φωτογραφίας. Οι φίλοι σας θα το εκτιμήσουν.

Είναι απλό: Αν κάνετε like, share και σχόλια σε posts φίλων σας κατά πάσα πιθανότητα θα πάρετε και εσείς περισσότερα από τα παραπάνω για τα δικά σας post. Θα γίνουμε και γραφικοί: Όση αγάπη δίνεις, τόση αγάπη παίρνεις.

* Η συντομία είναι το παν

Μπορεί αρκετές φορές να θέλετε να «τα βγάλετε από μέσα σας», όμως όσο πιο σύντομο είναι το post σας (ή το κείμενο που συνοδεύει μια φωτογραφία σας) τόσο μεγαλύτερη απήχηση έχει και στο… κοινό σας. Αν και το FB δεν έχει όριο χαρακτήρων, παρ’ όλα αυτά οτιδήποτε πάνω από 140 είναι υπερβολή. Η ιδανική έκταση κειμένου είναι οι 80 χαρακτήρες.

* Η σωστή ώρα

Η καλύτερη ώρα για να ποστάρετε εξαρτάται από το πού βρίσκεται το κοινό σας και ποιες οι συνήθειές του. Συνήθως τα πρωινά του Σαββατοκύριακου είναι η καλύτερη περίοδος και «δουλεύει» καλύτερα έτσι ώστε τα posts σας να έχουν μεγαλύτερη απήχηση, ενώ τις καθημερινές συνήθως νωρίς το μεσημέρι και αργά το απόγευμα.

* Ανταποδώστε τα likes.

pronews.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *