exnet.gr
Τεχνολογίες
Τι είναι το Αmazon Fire TV & Amazon Fire USB και τι πρέπει να γνωρίζετε
13/11/2017

Amazon Fire TV: Τι είναι και τι πρέπει να ξέρετε.

Η Fire TV είναι μια σειρά από συσκευές από την Amazon που συνδέονται φυσικά με την τηλεόρασή σας και χρησιμοποιούν το οικιακό σας δίκτυο για να μεταδίδουν απευθείας ψηφιακό βίντεο και ήχο από παρόχους πολυμέσων (όπως το HBO και το Netflix) απευθείας σε εσάς.

Πώς λειτουργεί η Fire TV;

Η Amazon πωλεί δύο διαφορετικές συσκευές κάτω από το όνομα Fire: το Fire Stick και το Fire TV. Το Fire Stick είναι μια μικρή συσκευή σε μέγεθος USB stick που συνδέεται στην τηλεόρασή σας μέσω της θύρας HDMI, ενώ το Fire TV είναι ένα μικρό κουτί σε μέγεθος αποκωδικοποιητή που συνδέεται επίσης με θύρα HDMI στην τηλεόρασής σας.

Μόλις οι συσκευές συνδεθούν στην τηλεόρασή σας, μπορείτε να μεταβείτε στο περιεχόμενο που θέλετε να δείτε χρησιμοποιώντας τη διασύνδεση Amazon Fire TV ή Fire Stick, βέβαια για να συμβεί αυτό απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο. Στη συνέχεια, εμφανίζει περιεχόμενο (εκπομπές και ταινίες) στην τηλεόρασή σας.

Τα ευχάριστα νέα είναι πως υπάρχει δωρεάν διαθέσιμο περιεχόμενο, επιπλέον υπάρχουν εφαρμογές που σας επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση στο premium περιεχόμενο στο YouTube Red και συνδρομητικά κανάλια όπως Showtime, Starz και HBO, Hulu, Sling, Netflix και Vudu, όλα αυτά χάρη στο Amazon Fire TV, μεταξύ άλλων.

Το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου απαιτεί να έχετε συνδρομή στην υπηρεσία, ωστόσο ενδέχεται μελλοντικά να υπάρξουν μερικές μετατροπές και αυτό οφείλεται καθαρά στις συμφωνίες που θα συνάψουν οι εταιρείες μεταξύ τους.

Οι συσκευές Amazon Fire TV μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την αναπαραγωγή βίντεο, παίξιμο παιχνιδιών, προβολή προσωπικών φωτογραφιών και πρόσβαση σε άλλα μέσα αποθήκευσης που είναι αποθηκευμένα σε τοπικές συσκευές δικτύου και τέλος περιήγηση στο Facebook. Μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση στο περιεχόμενο του Amazon Prime, αρκεί να είστε συνδρομητής του Amazon Prime.

Με τα νεότερα μοντέλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλεχειριστήριο Fire TV για να εντοπίσετε περιεχόμενο χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές με Alexa ή μια συσκευή Echo

Amazon Fire TV με 4K Ultra HD

Η τελευταία έκδοση (ή γενιά) της Fire TV, που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2017, περιλαμβάνει τις ακόλουθες σημαντικές αλλαγές και βελτιώσεις σε σχέση με προηγούμενες εκδόσεις:

Πρόσθετα τηλεοπτικά κανάλια και εφαρμογές
Περισσότερες ταινίες, παιχνίδια και άλλο περιεχόμενο
Μικρότερος παράγοντας μορφής
Υποστήριξη ενισχυμένης 4K υψηλής ευκρίνειας
Υποστήριξη HDR (για καθαρότερες εικόνες)
Βελτιωμένη λειτουργικότητα Bluetooth και υποστήριξη Wi-Fi
Βελτιωμένη υποστήριξη για την Alexa, για να βρείτε, να ξεκινήσετε και να ελέγχετε περιεχόμενο με τη φωνή σας
Χειροκίνητος έλεγχος φωνής με οποιαδήποτε συσκευή EchoΗ νεώτερη έκδοση Fire TV προσφέρει όλα τα χαρακτηριστικά που υπήρχαν στις προηγούμενες γενιές, όπως το screen mirroring, την κοινή χρήση περιεχομένου, καθώς και υποστήριξη για φυσικές κεραίες HD, μεταξύ άλλων.
Fire TV Stick.

Το Fire TV Stick διατίθεται σε δύο εκδόσεις. Το πρώτο κυκλοφόρησε το 2014 και το δεύτερο το 2016. Και τα δύο μοιάζουν με ένα USB stick και συνδέονται στη θύρα HDMI της τηλεόρασής σας. Όπως και άλλες γενιές της σειράς του Fire TV,

Το Fire TV Stick προσφέρει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά που προαναφέρθηκαν (τα οποία έχουν βελτιωθεί με το πέρασμα των καιρών) σύν τα παρακάτω και είναι:

Aναπαραγωγή βίντεο έως 1080p HD σε 60 fps
Ο φωνητικός βοηθός της Alexa
Έλεγχος της λειτουργίας χωρίς χέρια, απλά με τη χρήση συσκευής Echo (δίνοντας φωνητικές εντολές)
Διάφορες τεχνικές βελτιώσεις σε σχέση με τη συσκευή Fire Stick πρώτης γενιάς
Screen mirroring
Κοινή χρήση περιεχομένου
Πρόσβαση σε χιλιάδες εφαρμογές, παρόχους μέσων, παιχνίδια κ.λπ.

 

Πηγή:texnologia.net

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *