exnet.gr
Τεχνολογίες
Το νέο smartphone της OnePlus
21/06/2017

 

Διαθέτει σύστημα διπλής κάμερας και ενσωματώνει τον οκταπύρηνο Snapdragon 835 με έως και 8 Gb RAM

Ακολουθώντας την πεπατημένη των υψηλών τεχνικών χαρακτηριστικών, πακεταρισμένων σε ένα κέλυφος που θυμίζει πολύ το iPhone και σε τιμές που προκαλούν τον ανταγωνισμό, η OnePlus ανακοίνωσε το νέο της μοντέλο.
Το OnePlus 5 διαθέτει σύστημα διπλής κάμερας, υποστηρίζει την τεχνολογία φόρτισης Dash Charge (παρέχει μία ημέρα ενέργειας με μισή ώρα φόρτισης), ενσωματώνει τον οκταπύρηνο Snapdragon 835 σε συνδυασμό με έως και 8 Gb μνήμης RAM και υπόσχεται μια «ομαλή εμπειρία χρήστη με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας».
«Αντικατοπτρίζει την έμμονη μας στη λεπτομέρεια και την εστίασή μας στην παροχή της καλύτερης δυνατής εμπειρίας χρήσης», είπε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της OnePlus, Pete Lau.

oneplus5_1

Το OnePlus 5 διαθέτει σύστημα διπλής κάμερας, όπως τα περισσότερα premium μοντέλα. Ένας αισθητήρας 16 MPixels συνδυάζεται με έναν αισθητήρα 20 MPixels για τον ακριβή προσδιορισμό της απόστασης μεταξύ των αντικειμένων και του φόντου. Το μεγάλο διάφραγμα (f/1,7) επιτρέπει ταχύτερες λήψεις και βοηθά στην αντιστάθμιση του τρέμουλου για τη βελτίωση της σταθεροποίησης της εικόνας.
Στη λειτουργία πορτραίτο οι δύο αισθητήρες συνεργάζονται για να δημιουργήσουν ένα εστιακό διαχωρισμό μεταξύ των προσώπων και του φόντου, ενώ ένας προσαρμοσμένος αλγόριθμος λογισμικού υπόσχεται πως αναδεικνύει το θέμα πιο καθαρά και φωτισμένα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το λίγο-πολύ πια γνωστό εφέ με το βάθους πεδίου (bokeh), που διατηρεί τα πρόσωπα καθαρά μπροστά σε ένα θολωμένο σκηνικό. Η λειτουργία γρήγορης αυτόματης εστίασης χρησιμοποιεί το σύστημα διπλής κάμερας για να υπολογίσει με μεγαλύτερη ακρίβεια το βάθος και να επιταχύνει την αυτόματη εστίαση έως και 40%.
Η νέα λειτουργία Pro παρέχει στους χρήστες περισσότερες χειροκίνητες ρυθμίσεις, όπως ISO, ισορροπία λευκού, ταχύτητα κλείστρου, εστίαση και τροποποίηση έκθεσης, καθώς και ένα ιστόγραμμα στην οθόνη και υποστήριξη αρχείων εικόνας RAW για πλήρη έλεγχο της επεξεργασίας μετά από τη λήψη.

oneplus5_2

Η μπαταρία του OnePlus 5 είναι των 3.300 mAh και – όπως ανακοινώθηκε – διαρκεί έως 20% περισσότερο από του OnePlus 3T. Φοράει το κορυφαίο SoC της Qualcomm (Snapdragon 835), το οποίο υποστηρίζεται από έως και 8 Gb μνήμης RAM. Η χρήση αποθηκευτικού μέσου προδιαγραφών UFS 2.1 εξασφαλίζει – σύμφωνα με την OnePlus – 26% ταχύτερη διαχείριση δεδομένων, από τις εγκαταστάσεις έως την εκκίνηση των εφαρμογών.
Το OnePlus είναι άμεσα διαθέσιμο online σε δύο χρώματα. Η έκδοση Midnight Black (8 Gb RAM και 128 Gb ROM) πωλείται προς 559 ευρώ, ενώ η έκδοση Slate Gray (6 Gb RAM και 64 Gb ROM) κοστίζει 499 ευρώ.

news247.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *