exnet.gr
Τεχνολογίες
Το πρώτο μουσείο με εκθέματα τις μεγαλύτερες τεχνολογικές αποτυχίες
20/06/2017

Συνήθως τα μουσεία χτίζονται για να φιλοξενήσουν έργα που αποτελούν το απαύγασμα της ανθρώπινης δημιουργίας, φαντασίας, ευφυΐας κλπ., αλλά επειδή για να πάει κανείς μπροστά πρέπει να μαθαίνει και από τα λάθη του ο ψυχολόγος Samuel West αποφάσισε να ανοίξει το Μουσείο των Αποτυχιών για να φιλοξενήσει τις πιο μεγάλες “πατάτες” από διάφορες βιομηχανίες.
Το Museum of Failure άνοιξε τις πόρτες του στο Helsingborg στη Σουηδία και αυτή τη στιγμή εκθέτει 51 προϊόντα που προφανώς ήθελαν να εκφράσουν μια καινοτομία, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο κ. West δηλώνει ότι σκοπός δεν είναι ο χλευασμός, αλλά να συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι το 80-90% των projects αποτυγχάνουν και αυτοί συνήθως δεν μαθαίνουν ποτέ κάτι για αυτά.

Ανάμεσα τους συνπεριλαμβάνονται το Ford Edsel, το TwitterPeek (μια συσκευή που έδινε πρόσβαση μόνο στο Twitter), η Crystal Pepsi από τα ’90s, αλλά και τα αναλώσιμα DVDs που μπορούσες να παρακολουθήσεις μόνο για 48ώρες.

Όπως δήλωσε ο West στο NBC News,

“Πραγματικά πιστεύω ότι ως κοινωνία έχουμε υποτιμήσει πολύ την αποτυχία. Έχουμε δημιουργήσει μια εμμονή για την επιτυχία. Πολλά, όμως, από τα αποτυχημένα projects οδήγησαν αργότερα σε μεγάλες επιτυχίες”

Για παράδειγμα ανέφερε το Apple Newton που παρουσίασε η εταιρεία το 1993, ένα PDA που απέτυχε παταγωδώς αλλά η εξέλιξη του οδήγησε στην δημιουργία των iPhone και iPad.

Αν δεν σκοπεύετε να ταξιδέψετε σύντομα στη Σουηδία, τότε μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το Museum of Failure στο παρακάτω video:

 

Πηγή: Techgear

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *