exnet.gr
Τεχνολογίες
Το σύστημα αναγνώρισης ομιλίας της Microsoft πέτυχε το χαμηλότερο ποσοστό λάθους
22/08/2017

Το χαμηλότερο ποσοστό λάθους πέτυχε το σύστημα αναγνώρισης ομιλίας της Microsoft, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Αναλυτικότερα, το λογισμικό βάσει του οποίου λειτουργεί το σύστημα αναγνώρισης ομιλίας της Microsoft έφτασε σε ποσοστό λάθους το 5.1%, τη στιγμή που την περσινή χρονιά το ποσοστό λάθους ήταν 5.9%, όπως πιστοποιήθηκε από ομάδα ερευνητών του Microsoft Artificial Intelligence and Research, που έκαναν σύγκριση των αποτελεσμάτων της μηχανής σε σχέση με τον άνθρωπο. Ο σκοπός των ερευνητών ήταν να δοκιμάσουν εάν η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να ανταγωνιστεί σε ακρίβεια τον άνθρωπο.

Σύμφωνα με το GeekWire, το λογισμικό της Microsoft σημείωσε χαμηλότερο ποσοστό λάθους ακόμα και σε σχέση με το σύστημα της IBM, το οποίο είχε καταφέρει το 5.5% νωρίτερα φέτος. Η Microsoft σημείωσε ότι η αύξηση της ακρίβειας στην τεχνολογία πίσω από την Cortana, τον Presentation Translator και των Microsoft Cognitive Services βασίζεται στη βελτίωση των γλωσσικών και ακουστικών μοντέλων που εφαρμόζει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Microsoft μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Satya Nadella, έχει επενδύσει στο τμήμα Microsoft Artificial Intelligence and Research, το οποίο έχει φτάσει πλέον να απασχολεί 5.000 άτομα. Το νέο ορόσημο που κατέκτησε η τεχνολογία της Microsoft εκτιμάται ότι θα βρει έντονη εφαρμογή σε μελλοντικές εκδόσεις ψηφιακών βοηθών και άλλων εφαρμογών ψηφιακής σύνθεσης ομιλίας.

Πηγή: pestaola.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *