exnet.gr
Τεχνολογίες
Αυτά είναι τα 10 ταχύτερα και χλιδάτα αυτοκίνητα που έρχονται το 2021 (pics)
04/01/2021

Πάνω από 100 νέα μοντέλα αναμένεται να λανσαριστούν το 2021 στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να καλύπτουν όλα τα γούστα και τα βαλάντια των ενδιαφερόμενων πολιτών. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν ωστόσο ορισμένα οχήματα εξαιτίας των κορυφαίων προδιαγραφών τους, τα οποία δεν έχουν απλά και μόνον εμπορική σημασία για τους κατασκευαστές τους, αλλά τους προσδίδουν και το απαραίτητο κύρος στις εξαιρετικά απαιτητικές premium κατηγορίες. Εμείς επιλέξαμε δέκα τέτοια αυτοκίνητα και εξηγούμε και τους λόγους!

1. Audi E-Tron GT

Aποτελεί ένα από τα αυτοκινητιστικά highlights του 2021, Το γερμανικό μοντέλο διαθέτει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την Porsche Taycan και διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 590 ίππων, χάρη στους οποίους επιταχύνει από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε 3,5’’, ενώ πιάνει τα 240 χλμ./ώρα. Η αυτονομία του σύμφωνα με τον τυποποιημένο κύκλο μετρήσεων WLTP ανέρχεται σε περίπου 430 χλμ., με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα είναι σχετικά συγκρατημένος ο οδηγός του με το γκάζι.

2. ΒΜW iX

To δεύτερο ηλεκτρικό SUV της BMW αναμένεται τον Δεκέμβριο του 2021 και θεωρείται κομβικό για τη μάρκα, επειδή θα χρησιμοποιεί πάτωμα που δεν θα μπορεί να χρησιμοποιείται για μοντέλα συμβατικής τεχνολογίας. Διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος άνω των 500 ίππων, που επιτρέπουν στο βάρους άνω των 2,5 τόνων όχημα να επιταχύνει από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 5’’, ενώ η αυτονομία του ξεπερνά τα 600 χλμ.

Διαφήμιση

3. DS 9

Μέχρι τώρα περιοριζόταν η γκάμα της DS σε SUV, όμως με την DS 9 αποκτά πλέον μία λιμουζίνα πολυτελείας με χαρακτηριστική γαλλική άνεση και κομψότητα και στόχο να κερδίσει μερίδια κυρίως από τον γερμανικό ανταγωνισμό. Το μήκους 4,93 μ. αυτοκίνητο προσφέρει τεράστιους χώρους χάρη στο μεταξόνιο των 2,90 μ., θα λανσαριστεί αρχικά μόνον ως Plug –in υβριδικό με συνολική ισχύ 225 ίππων και έως 50 χλμ. αυτονομία μόνον με τον ηλεκτροκινητήρα των 110 ίππων.

4. Ford Mustang Mach – E

Η ηλεκτροκίνητη εκδοχή της Mustang εξελίχθηκε μετά από «δημοψήφισμα» μεταξύ χιλιάδων ιδιοκτητών ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στην Κίνα. Η Mustang Mach – E ποντάρει στη δυναμική οδική συμπεριφορά της και θα διατίθεται σε διάφορες εκδοχές με τη βασική πισωκίνητη των 269 ίππων να προσφέρει 440 χλμ. αυτονομία και να κοστίζει στο εξωτερικό από περίπου 47.000 ευρώ.

5. Maserati MC20

To νέο supercar είναι το δυνατότερο μοντέλο στη γκάμα της ιταλικής μάρκας, εφοδιάζεται με τεχνολογία Formula 1 και έχει μόλις 1,22 μ. ύψος. Καρδιά της MC20 αποτελεί ο νέος τρίλιτρος V6 με την ονομασία ‘’Nettuno΄΄, που αποδίδει 630 ίππους ισχύ και επιτρέπει την επιτάχυνση 0 – 100 χλμ./ώρα σε κάτι λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα.

Διαφήμιση

6. Mercedes AMG Black Series

Αποτελεί επί της ουσίας ένα αγωνιστικό μοντέλο για τις πίστες με άδεια κυκλοφορίας και σε δημόσιους δρόμους. Ο βενζινοκινητήρας Biturbo – V8  των τεσσάρων λίτρων και των 730 ίππων «ευθύνεται» για ταχύτητες άνω των 325 χλμ./ώρα, ενώ το προηγμένο αεροδυναμικό πακέτο με ρυθμιζόμενες αεροτομές φροντίζει για εκπληκτικά αποθέματα πρόσφυσης.

7. Mercedes S-class

H έβδομη γενιά της ναυαρχίδας με σήμα το αστέρι έχει μήκος 5,13 μ. στην «κανονική» εκδοχή της και έναν εξαιρετικό συντελεστή οπισθέλκουσας 0,22. Εφοδιάζεται με έως πέντε οθόνες και κάμερες που παρακολουθούν βιομετρικά στοιχεία του οδηγού για να αναγνωρίσουν έγκαιρα την κόπωση, διαθέτει προηγμένες αεραναρτήσεις και κινητήρες από 286 ίππους και άνω. Προβλέπεται επίσης και Plug – in υβριδική εκδοχή με έως 100 χλμ. ηλεκτρική αυτονομία.

8. Nissan 400 Z

To ιαπωνικό coupe θα συνδυάζει κλασικά σχεδιαστικά στοιχεία από μοντέλα των προηγούμενων γενιών, όπως το 240 Ζ, ωστόσο θα ξεχωρίζει με το δυναμικό και μοντέρνο ντιζάιν του. Κινητήρας Twin-Turbo V6, πιθανότατα με 400 ίππους σύμφωνα με τον κωδικό 400 Ζ, ενώ στο εσωτερικό του θα κυριαρχεί η ψηφιακή τεχνολογία με ανάλογες οθόνες αφής.

Διαφήμιση

9. Polestar 2

Η πεντάθυρη λιμουζίνα της θυγατρικής της Volvo είναι 100% ηλεκτροκίνητη και οι τιμές της θα ξεκινούν από περίπου 55.000 ευρώ. Το Polestar 2 εφοδιάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ συνολικής ισχύος 408 ίππων και προσφέρει αυτονομίες της τάξης των 470 χιλιομέτρων, ενώ ξεχωρίζει με τον σκανδιναβικής έμπνευσης σχεδιασμό του.

10. Τesla Model Y

To νέο SUV της αμερικανικής Tesla μπορεί να φιλοξενήσει έως επτά επιβάτες, είναι τετρακίνητο χάρη στην ύπαρξη δύο ηλεκτροκινητήρων (ανά ένας στον μπροστινό και πίσω άξονα), ενώ επιταχύνει από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε 3,7’’ και προσφέρει 505 χλμ. αυτονομία. Διακρίνεται για τους χώρους του, ενώ η Tesla εγγυάται κορυφαία επίπεδα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.

ΠΗΓΗ: https://itechnews.gr/2021/01/ayta-einai-ta-10-tachytera-kai-chlidata-aytokinita/

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *