exnet.gr
Τεχνολογία - Επιστήμη
Η αδυναμία της παραγωγής επεξεργαστών να καλύψουν τη ζήτηση αρχίζει να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις
22/03/2021

 

H παγκόσμια έλλειψη σε chips φτάνει σε κρίσιμα επίπεδα

Το πρόβλημα της έλλειψης σε chips είναι παγκόσμιο και έχει συνέπειες όχι μόνο στην παραγωγή, αλλά και στις τιμές. Η αδυναμία της παραγωγής επεξεργαστών να καλύψουν τη ζήτηση αρχίζει να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Εδώ φαίνεται να παίζει το ρόλο της και η πανδημία, αφού σε παγκόσμια κλίμακα, τα νούμερα δείχνουν ότι η ζήτηση για chips έχει σημειώσει σημαντική αύξηση, χωρίς την παραγωγή να είναι ικανή να ανταπεξέλθει επαρκώς. Η παραγωγή chips δείχνει να έχει επιστρέψει σε ικανοποιητικά επίπεδα, αλλά τώρα η ζήτηση είναι πολύ μεγαλύτερη και πάλι δημιουργείται πρόβλημα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Ford υπολογίζει σε 1 με 2.5 δισεκατομμύρια δολάρια τη ζημιά από την έλλειψη επεξεργαστών, αφού έχει αναγκαστεί να ακυρώσει βάρδιες σε εργοστάσιά της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση παραγωγής συνδεδεμένων αυτοκινήτων, αυτόνομων, και ηλεκτρικών οχημάτων είναι ένας παράγοντας που οδηγεί την αυξημένη ζήτηση επεξεργαστών.

Η παγκόσμια έλλειψη chips είχε ξεκινήσει να δείχνει τις συνέπειές της εδώ και καιρό, όταν ακόμα και η Apple είχε αναγκαστεί να καθυστερήσει την παρουσίαση του iPhone 12 για το λόγο αυτό. Η Sony θεωρεί ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις πωλήσεις του PS5, εξαιτίας της έλλειψης, ενώ ακόμα και η Samsung που είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές chips παγκοσμίως, είναι πιθανό να καθυστερήσει την παρουσίαση προϊόντων εξαιτίας της.
πηγή

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *