exnet.gr
Αρχική
Η πρώτη κάρτα γραφικών της Intel είναι εδώ, αλλά δεν θα πωλείται σαν ξεχωριστό προϊόν
01/02/2021

Θα είναι διαθέσιμη ως πρόσθετη επιλογή σε έτοιμα συστήματα υπολογιστών, ενώ η εταιρεία αναφέρει ότι θα μπορεί να υποστηρίξει έως και τρείς οθόνες 4Κ συγχρόνως.

(Credit: Intel)
Η πρώτη κάρτα γραφικών της Intel είναι εδώ, αλλά δεν θα πωλείται σαν ξεχωριστό προϊόν.

Η Iris Xe DG1 GPU θα είναι διαθέσιμη σαν πρόσθετη επιλογή στους κατασκευαστές PC για τα συστήματά που συνθέτουν. Η Intel μας ενημερώνει ότι έχει συμφωνήσει να συνεργαστεί με την Asus και μία επιπλέον εταιρεία της οποίας το όνομα δεν μπορεί ακόμα να αναφέρει. Αναμένουμε ότι οι συγκεκριμένη κάρτα θα βρίσκεται σε υπολογιστές που προορίζονται για καθημερινές δραστηριότητες και για μικρές επιχειρήσεις.

“Η Iris Xe θα συνδυαστεί με τους 9ης γενιάς επεξεργαστές Coffee Lake-S ,τους 10ης γενιάς Comet Lake-S και τα Intel B460, H410, B365 και H310C chipset μητρικών καρτών,” συμπληρώνει η εταιρεία στην ενημέρωσή της.

“Αυτές οι μητρικές απαιτούν την ύπαρξη ειδικού BIOS το οποίο να υποστηρίζει την Intel Iris Xe, οπότε οι κάρτες δεν θα είναι συμβατές με άλλα συστήματα, ενώ η ισχύς TDP των καρτών θα είναι 30W,” προσθέτει.

Η Intel δεν έκανε διαθέσιμα τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά της DG1 κάρτας, οπότε δεν γνωρίζουμε ακριβώς την υπολογιστική ισχύ της. Ωστόσο, η ιστοσελίδα Hardwareluxx.de ισχυρίζεται ότι η κάρτα, κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές “10 nm SuperFin” της Intel και έχει 4GB μνήμης LPDDR4X.

Από την στιγμή που η παρουσίαση της κάρτας γραφικών της Intel δεν συνοδεύεται από τυμπανοκρουσίες αναμένουμε ότι οι επιδόσεις της δεν θα είναι ιδιαίτερες. Σύμφωνα όμως πάντα με την εταιρεία, το προϊόν της θα μπορεί να υποστηρίξει έως και τρείς οθόνες 4Κ συγχρόνως ενώ θα μπορεί να αναπαραγάγει τα πιο δημοφιλή παιχνίδια στους υπολογιστές με ανάλυση HD.

Η Intel, σχεδιάζει να ανεβάσει τον πήχη αργότερα μέσα στην χρονιά κάνοντας διαθέσιμη την “DG2” κάρτα γραφικών, η οποία είναι σχεδιασμένη για gaming. Για την κατασκευή της, θα συνεργαστεί με την TSMC ή την Samsung, οι οποίες έχουν παράγει και της κάρτες των AMD και Nvdia.

πηγή

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *