exnet.gr
Τεχνολογίες
Η Apple επαναφέρει στο App Store την εφαρμογή Parler
19/04/2021

Η Apple θα προσθέσει εκ νέου την αμφιλεγόμενη εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Parler στο iPhone App Store, σύμφωνα με μια επιστολή που εξέδωσε ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Ken Buck.

Υπενθυμίζεται ότι η Apple «κατεβάσει” την εφαρμογή από την πλατφόρμα της τον Ιανουάριο, καθώς το Parler είχε χρησιμοποιηθεί για τη δημοσιοποίηση της εισβολής στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, υποκινώντας τη βία και την εν γένει παραβατική συμπεριφορά.

Η απόφαση να προστεθεί εκ νέου στο «κατάστημα” της Apple ελήθη, σύμφωνα με επιστολή στελέχους της Apple, καθώς το Parler προέβη σε αναβάθμιση της εφαρμογής και βελτίωση την εποπτεία όσον αφορά το περιεχόμενο που αναρτάται. Το τμήμα αξιολόγησης εφαρμογών της Apple έχει εγκρίνει από τις 14 Απριλίου της αλλαγές και η ενημερωμένη έκδοση της εφαρμογής αναμένεται να λάβει το «πράσινο φως”, σύμφωνα με την ίδια επιστολή.

«Η Apple αναμένει ότι η ενημερωμένη εφαρμογή Parler θα είναι διαθέσιμη αμέσως μετά την κυκλοφορία της από την Parler», έγραψε ο Timothy Powderly, ανώτερος διευθυντής της Apple για κυβερνητικές υποθέσεις στην επιστολή τους προς τον βουλευτή Buck και τον γερουσιαστή Mike Lee του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Ο Buck σε ανάρτησή του στο Twitter επισημαίνει ότι πρόκειται για «τεράστια νίκη όσον αφορά την ελευθερία του λόγου».

Το Parler είναι ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης που ανταγωνίζεται εταιρείες όπως το Twitter και το Facebook. Αρχικά διαφημίστηκε ως ιστότοπος και εφαρμογή με έμφαση στην «ελευθερία του λόγου» και σημαντικά πιο περιορισμένη εποπτεία περιεχομένου, ενώ ήταν δημοφιλές μεταξύ των υποστηρικτών του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο, εκτός από την Apple, και η Google κατάργησε το Parler από το Google Play store για τηλέφωνα Android, ενώ η Amazon κατέβασε τον ιστότοπο της Parler, σε μια κίνηση που οδήγησε σε αγωγή εναντίον της. Το Parler εξακολουθεί να μην είναι διαθέσιμο στο Google Play.

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *