exnet.gr
Τεχνολογίες
Η Epson ανακοινώνει τη νέας γενιάς τεχνολογία έξυπνων γυαλιών Moverio
15/12/2020

Η Epson, παγκόσμιος ηγέτης τεχνολογίας, ανακοίνωσε την τελευταίας γενιάς τεχνολογία έξυπνων γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας (AR), Moverio. Δέκα χρόνια μετά την ανάπτυξη των πρώτων έξυπνων γυαλιών Moverio, η Epson κυκλοφορεί τώρα την τέταρτη γενιά διοφθαλμικών έξυπνων γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας Si-OLED.

Η νέα σειρά Moverio, η οποία περιλαμβάνει τα έξυπνα γυαλιά BT-40 και BT-40S, προσφέρει στους χρήστες μια σειρά πλεονεκτημάτων, συμπεριλαμβανομένου ενός ευρύτερου οπτικού πεδίου (FOV), σημαντικά αυξημένη ανάλυση οθόνης HD, υψηλή αντίθεση, βελτιωμένη συνδεσιμότητα και πιο άνετο, ρυθμιζόμενο και εύκολο στη χρήση σχεδιασμό.

Τα βασικά χαρακτηριστικά των νεότερων έξυπνων γυαλιών της Epson περιλαμβάνουν:

• Αυξημένη ανάλυση οθόνης – Full HD 1080p (1920 x 1080)

• Ευρύτερο οπτικό πεδίο 34 μοιρών (FOV) – ισοδύναμο με τη θέαση σε οθόνη 120″ από απόσταση 5 μέτρων

• Αναλογία αντίθεσης 500.000:1, το οποίο σημαίνει ότι ο αχρησιμοποίητος χώρος προβολής εμφανίζεται πραγματικά διαφανής

• Νέα σχεδίαση ακουστικών με προηγμένη κατανομή βάρους και προαιρετικά επιθέματα μύτης για βελτιωμένη άνεση χρήστη

• Βελτιωμένη αισθητική με σχήμα σε στυλ γυαλιού και προαιρετικές σκούρες αποχρώσεις

• Συνδεσιμότητα USB Type-C για σύνδεση με εξωτερικές συσκευές

• Διοφθαλμική, διαφανής οθόνη Si-OLED

Η Valerie Riffaud-Cangelosi, Head of Market Development, Epson Europe, σχολίασε: «Αυτή είναι μια συναρπαστική στιγμή για την Epson, καθώς φέρνουμε στην αγορά την τέταρτη γενιά έξυπνων γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας, Moverio. Δραστηριοποιούμαστε στην Επαυξημένη Πραγματικότητα (AR) εδώ και δέκα χρόνια, βελτιώνοντας συνεχώς αυτό που προσφέρουμε, ανταποκρινόμενοι στην ανατροφοδότηση που λαμβάνουμε από τους πελάτες και τους προγραμματιστές. Τα τελευταία δύο χρόνια, η τεχνολογία αυτή έχει αληθινά ωριμάσει, καθώς έχουμε δει μια σημαντική αύξηση των πραγματικών και πρακτικών περιπτώσεων χρήσης για τα Moverio

«Η πανδημία έχει επιταχύνει πολλές εφαρμογές, βελτιώνοντας τις απομακρυσμένες επικοινωνίες για να προσφέρει μεγαλύτερη λειτουργική απόδοση, μειωμένο κόστος και χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα. Τα νεότερα προϊόντα, τα BT-40S και BT-40, θα δώσουν τη δυνατότητα σε ακόμη περισσότερες εφαρμογές να κυκλοφορήσουν στην αγορά, καθώς οι χρήστες επωφελούνται από βελτιωμένα χαρακτηριστικά, όπως μεγαλύτερο οπτικό πεδίο, συνδεσιμότητα, ανάλυση και αντίθεση

Η τέταρτη γενιά τεχνολογίας έξυπνων γυαλιών της Epson γίνεται πραγματικότητα με την παρουσίαση των BT-40 και BT-40S, το καθένα εκ των οποίων είναι προσαρμοσμένο για διαφορετικές αγορές, όπως αναλύεται παρακάτω.

Το Moverio BT-40 έρχεται εξοπλισμένο με συνδεσιμότητα USB Type-C, που σημαίνει ότι μπορεί να συνδεθεί με μια σειρά συμβατών συσκευών όπως smartphones, tablet και φορητούς υπολογιστές. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δευτερεύουσα ή εκτεταμένη οθόνη, παρόμοια με εξωτερική οθόνη ή βιντεοπροβολέα για προσωπική χρήση. Η οθόνη υψηλής ανάλυσης προσφέρει πιο ζωντανά χρώματα και μπορεί να αντικατοπτρίζει περιεχόμενο από συνδεδεμένες συσκευές.

Το Moverio BT-40 έχει το πλεονέκτημα μιας μεγάλης οθόνης υψηλής ανάλυσης, η οποία είναι ορατή μόνο από όποιον το χρησιμοποιεί και είναι ιδανικό για χρήστες που εργάζονται σε δημόσιους χώρους, εκτός γραφείου, όπου η ιδιωτικότητα και η άνεση είναι σημαντικά. Η κυκλοφορία του είναι επίσης επίκαιρη, καθώς το Moverio BT-40 μπορεί να προσφέρει έναν εικονικό σταθμό εργασίας, ιδανικό για στελέχη επιχειρήσεων που προσαρμόζονται στα σύγχρονα στυλ εργασίας και δουλεύουν από το σπίτι. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα είναι ότι τα γυαλιά αυτά παρέχουν μια συναρπαστική εμπειρία για προσωπική ψυχαγωγία. Οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν με άνεση το περιεχόμενο, χάρη στις νέες εύχρηστες λειτουργίες που διασφαλίζουν ότι τα γυαλιά προσαρμόζονται σε ένα ευρύ φάσμα μεγεθών κεφαλής, αλλά και φοριούνται επάνω από γυαλιά που έχουν δοθεί με συνταγή οφθαλμιάτρου. Τα επιθέματα για τη μύτη (nose pads) είναι σχεδιασμένα για να βοηθούν τον χρήστη να βρει τη βέλτιστη εφαρμογή και μπορούν να κάμπτονται για να ταιριάζουν σε κάθε άτομο.

Αυτά τα γυαλιά θα είναι ελκυστικά για ανώτερα στελέχη που χρειάζεται να βελτιστοποιήσουν το χρόνο τους, δουλεύοντας και διαβάζοντας εμπιστευτικά έγγραφα, ενώ βρίσκονται σε δημόσιους χώρους.

Το νέο Moverio BT-40S περιλαμβάνει την επιλογή ενός έξυπνου χειριστηρίου που μπορεί να λειτουργήσει σε Android για προσαρμοσμένη ενσωμάτωση λογισμικού. Το Moverio Intelligent Controller είναι συμβατό με το Google Play και έχει σχεδιαστεί ειδικά για μια σειρά εμπορικών εφαρμογών. Διαθέτει ενσωματωμένη οθόνη αφής, προσαρμοσμένες διεπαφές χρήστη, επεκτάσιμη μνήμη έως 2TB και IPx2 κατάταξη προστασίας για ανθεκτικότητα. Το χειριστήριο περιλαμβάνει ενσωματωμένο Wi-Fi, Bluetooth, GPS, πυξίδα, επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο, κάμερα, φακό, μικρόφωνο και υποδοχή ήχου. Περιλαμβάνει, επίσης, επαναφορτιζόμενη μπαταρία υψηλής απόδοσης με δυνατότητα αναπαραγωγής βίντεο έως και 5 ώρες.

Το Moverio BT-40S θα βοηθήσει ειδικά την Κοινότητα Ανεξάρτητων Προμηθευτών Λογισμικού (ISV) να αναπτύξει και να αναβαθμίσει νέες και υπάρχουσες εφαρμογές σε μια σειρά χρήσεων, όπως εμπειρίες επισκεπτών, υποτιτλισμούς και οδοντιατρική. Συγκεκριμένα, τα νέα έξυπνα γυαλιά θα βοηθήσουν:

• Μουσεία, θεματικά πάρκα, μνημεία κληρονομιάς και άλλα αξιοθέατα που δέχονται επισκέπτες, επειδή τα διάφανα έξυπνα γυαλιά παρέχουν βελτιωμένες συναρπαστικές εμπειρίες χωρίς την ανάγκη για AR ή ανίχνευση, χρησιμοποιώντας μια ενσωματωμένη κάμερα

• Θέατρα και κινηματογράφους που θέλουν να έχουν ευρύτερη απήχηση στο κοινό και να επεκτείνουν την προσβασιμότητα τους με καλύτερες λύσεις υποτίτλων, αξιοποιώντας τη μεγαλύτερη οθόνη και τη βελτιωμένη άνεση για το χρήστη

• Οδοντιατρικές πρακτικές και επεμβάσεις λόγω των βελτιωμένων λύσεων οδοντικής σάρωσης και λύσεων ψυχαγωγίας ασθενών.

Πηγή: https://www.digitallife.gr/i-epson-anakoinonei-ti-neas-genias-technologia-eksypnon-gyalion-moverio-79196

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *