exnet.gr
Τεχνολογίες
η MediaTek πήρε την πρωτοκαθεδρία των επεξεργαστών το 2020
31/03/2021

 

H MediaTek κερδίζει τον αγώνα των επεξεργαστών το 2020

Το 2020 ήταν, τελικά, η χρονιά της MediaTek και όχι της Qualcomm στο μέτωπο των mobile επεξεργαστών. Από το τρίτο τρίμηνο του έτους και έπειτα, η MediaTek πήρε την πρωτοκαθεδρία και τη διατήρησε μέχρι και το τέλος του 2020.

Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, η MediaTek κατάφερε να κατακτήσει μέσα στο 2020 μερίδιο αγοράς της τάξης του 27.2%, έναντι ποσοστού 25% που κατέκτησε η Qualcomm στη δεύτερη θέση. Αξιοσημείωτο είναι ότι από τα 351.8 εκατομμύρια chips που απεστάλησαν στην παγκόσμια αγορά πέρυσι, τα 113.8 εκατομμύρια είχαν την υπογραφή της MediaTek.

Ένα μέρος της ανόδου που είδε στις αποστολές επεξεργαστών η MediaTek μέσα στο 2020, οφείλεται σε ορισμένα προσιτά μοντέλα της Xiaomi, η οποία είδε τις πωλήσεις των smartphones με επεξεργαστή MediaTek να αυξάνονται σε ποσοστό 223.3% σε έναν χρόνο!

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Samsung, η οποία είδε τις πωλήσεις των συσκευών της με επεξεργαστή MediaTek να σημειώνουν αύξηση της τάξης του 245.5% μέσα στο 2020. Άλλοι παράγοντες που έπαιξαν ρόλο στην άνοδο της MediaTek ήταν οι περιορισμοί της Huawei στις ΗΠΑ και η επακόλουθη αδυναμία χρήσης Qualcomm chips που έκαναν τόσο την ίδια όσο και την Honor να στραφούν προς την MediaTek.
πηγή

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *