exnet.gr
Τεχνολογίες
Η Samsung αποκαλύπτει το μέλλον στο Gaming με το Odyssey Neo G9
28/07/2021

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε την παγκόσμια κυκλοφορία της κυρτής gaming οθόνης επόμενης γενιάς, της Odyssey Neo G9 (G95NA). Η πρώτη Mini LED κυρτή gaming οθόνη στον κόσμο εντάσσεται στη σειρά οθονών Odyssey και προάγει το gaming στο επόμενο επίπεδο με τεχνολογία Quantum Matrix, Quantum Mini LED και Quantum HDR 2000, που συνθέτουν συναρπαστική εμπειρία παιχνιδιού.

Με την κυκλοφορία του προηγούμενου μοντέλου Odyssey G9 το 2020, η Samsung ώθησε τα όρια στις premium οθόνες για gaming, με εκπληκτική ποιότητα εικόνας. Τώρα, με την πρώτη κυρτή Quantum Mini LED οθόνη της αγοράς, που προσφέρει άριστη λεπτομέρεια ανεξαρτήτως παιχνιδιού, η Samsung ηγείται της κατηγορίας gaming οθονών. Καθώς διαθέτει Quantum Matrix τεχνολογία συνδυασμένη με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς απόκρισης και ανανέωσης, η Odyssey Neo G9 εξασφαλίζει απαράμιλλη δυναμική εικόνα και premium απόδοση για όλους τους gamers.

«Η Samsung ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες ακόμη και των πιο απαιτητικών gamers με την κυκλοφορία της πρωτοποριακής σειράς gaming οθονών Odyssey πέρυσι», δήλωσε ο Hyesung Ha, Senior Vice President του Visual Display Business στη Samsung Electronics. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε μια υπερσύγχρονη εμπειρία gaming στους πελάτες μας και επιδεικνύουμε την ηγετική μας θέση στην αγορά, με τη διάθεση της Odyssey Neo G9 που είναι εξοπλισμένη με οθόνη Quantum Mini LED».

Η Odyssey Neo G9 χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία Mini LED που βρίσκεται ενσωματωμένη στην καινούρια σειρά Neo QLED οθονών της Samsung. Αυτή η τεχνολογία οθόνης επόμενης γενιάς ενισχύεται από μια νέα πηγή φωτός, το Quantum Mini LED. Με 1/40 του ύψους ενός συμβατικού LED1, το Quantum Mini LED έχει απίστευτα λεπτά μικρο-στρώματα, που περιέχουν ακόμα περισσότερα LED.

Επιπλέον, η τεχνολογία Quantum Matrix, αξιοποιεί την ενισχυμένη διαβάθμιση 12-bit για μεγαλύτερο έλεγχο της πηγής φωτός, ενώ τα Quantum Mini LED μετατρέπουν τις σκοτεινές περιοχές, σε σκοτεινότερες, και τις φωτεινές περιοχές, σε φωτεινότερες, χάρη σε 2.048 ζώνες dimming, διασφαλίζοντας ότι οι θεατές απολαμβάνουν το περιεχόμενο όπως πρέπει. Η τεχνολογία Quantum HDR 2000 προσφέρει μέγιστη φωτεινότητα 2.000nits, πιστοποιημένη από το Ινστιτούτο VDE (Verband Deutscher Elektrotechniker), μαζί με μια αναλογία στατικής αντίθεσης 1.000.000:1. Ακόμα, η προηγμένη τεχνολογία ποιότητας εικόνας της Samsung παρέχει εντυπωσιακά επίπεδα άσπρου και μαύρου, για αντίθεση άνευ προηγουμένου και άψογη λεπτομέρεια.

Βασισμένη στην πρωτοποριακή τεχνολογία υψηλής απόδοσης της Odyssey G9, η Odyssey Neo G9 διαθέτει μια εξαιρετικά ευρεία οθόνη 49 ιντσών με αναλογία διαστάσεων 32:9, που προσφέρει ανάλυση Dual Quad High (DQHD, 5.120 × 1.440) με γρήγορο ρυθμό ανανέωσης 240Hz και χρόνο απόκριση 1ms*. Η εντυπωσιακή κυρτή οθόνη 1000R έχει λάβει πιστοποίηση «Eye Comfort» από τον TÜV Rheinland, κορυφαίο διεθνή οργανισμό πιστοποίησης.

Η Odyssey Neo G9 παρέχει Adaptive Sync σε DP1.4 και HDMI2.1 VRR (Variable Refresh Rate) μέσω HDMI 2.1 με συμβατότητα NVIDIA G-SYNC και AMD FreeSync Premium Pro, εξασφαλίζοντας δυναμική και απρόσκοπτη δράση σε κάθε σκηνή, για μια νέα εμπειρία gaming.

Η οθόνη ταιριάζει αρμονικά σε οποιοδήποτε gaming set-up ή περιβάλλον. Κυκλοφορεί σε λευκή γυαλιστερή απόχρωση με φουτουριστικό φωτισμό στο πίσω μέρος. Επιπρόσθετα, με τη λειτουργία CoreSync, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα εξατομίκευσης επιλέγοντας μέσα από πολλαπλά χρώματα.

Η οθόνη Odyssey Neo G9 της Samsung με Quantum Mini LED θα είναι διαθέσιμη για προ-παραγγελία από τις 29 Ιουλίου 2021 και διεθνώς διαθέσιμη από τις 9 Αυγούστου 2021.

*Βασισμένο στη μέτρηση βιομηχανικού προτύπου Gray to Gray.

Σχετικά με τη Samsung Electronics Co., Ltd.

Η Samsung Electronics Co, Ltd. εμπνέει τον κόσμο και διαμορφώνει το μέλλον με ανατρεπτικές ιδέες και τεχνολογίες, επαναπροσδιορίζοντας τον κόσμο των τηλεοράσεων, smartphones, wearable συσκευών, tablets, οικιακών συσκευών, συστημάτων δικτύου, μνήμης, συστημάτων LSI και LED λύσεων. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το επίσημο site μας στο www.samsung.com/gr και το Samsung Newsroom στο https://news.samsung.com/global/.

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *