exnet.gr
Τεχνολογίες
Η Samsung θέλει να «εκδημοκρατίσει» το 5G
14/07/2021

Τα smartphones με αναδιπλούμενες οθόνες, τα αποκαλούμενα και foldables, αλλά και η ενσωμάτωση της δυνατότητας για λειτουργία σε δίκτυα 5G σε μία σειρά από συσκευών που θα είναι και πιο προσιτές στο ευρύ κοινό, δείχνουν να αποτελούν τους βασικούς στόχους της Samsung για τη φετινή χρονιά.

«Στα επόμενα 5-6 χρόνια θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές όσον αφορά στα smartphones. Θα δούμε μεγάλες καινοτομίες αλλά το smartphone θα συνεχίσει να υφίσταται για μεγάλο χρονικό διάστημα» αναφέρει στο CNN Greece ο Mark Norton, ανώτερος διευθυντής της Samsung Electronics για την περιοχή της Ευρώπης και επικεφαλής του τμήματος προϊόντων και μάρκετινγκ όσον αφορά στις φορητές συσκευές.

Σύμφωνα με τον κ. Norton, οι βασικές τάσεις αυτή τη στιγμή είναι πως οι καταναλωτές δείχνουν να επιθυμούν να έχουν στη διάθεση τους τη μεγαλύτερη δυνατή καινοτομία, τα καλύτερα χαρακτηριστικά και την βέλτιστη εμπειρία.

Και παράλληλα θέλουν και την καλύτερη σχέση τιμής προς επιδόσεις. «Αυτό που βλέπουμε είναι οι καταναλωτές να στρέφονται όλο και περισσότερο προς καλύτερες και πιο ακριβές (premium) συσκευές» επισημαίνει το υψηλόβαθμο στέλεχος της Samsung Electronics.

Προσιτές συσκευές
Ένα σαφές δείγμα της προσπάθειας του κορεατικού κολοσσού να ανταποκριθεί προς αυτή την τάση είναι και η έμφαση που δίνει κατά τη φετινή χρονιά σε συσκευές που λειτουργούν σε δίκτυα 5G, επιδιώκοντας να τις κάνει όσο το δυνατόν πιο προσιτές. «Θέλουμε να εκδημοκρατίσουμε το 5G» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Norton, αναφερόμενος στις όλο και πιο προσιτές συσκευές που λανσάρει η Samsung.

«Το 2021 είναι η χρονιά που το 5G θα υιοθετείται όλο και περισσότερο από τους καταναλωτές» αναφέρει το στέλεχος της Samsung, προσθέτοντας πως το 40% των πωληθέντων συσκευών στην Ευρώπη φέτος θα έχουν δυνατότητα λειτουργίας σε δίκτυα 5ης γενιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Norton, στόχος της Samsung είναι να ενσωματώσει 5G δυνατότητες σε όσο το δυνατόν περισσότερες συσκευές.

Η αρχή έχει γίνει με τα tablets και με τους φορητούς υπολογιστές αλλά έπεται και συνέχεια. «Διαθέτουμε πολλές τεχνολογικές καινοτομίες που μας βοηθούν να επιταχύνουμε όσον αφορά την αξιοποίηση του 5G» σημειώνει ο κ. Norton.

Μία ακόμη βασική τάση είναι η δημιουργία «προσωπικών οικοσυστημάτων» από την πλευρά των καταναλωτών με το 5G να παίζει σημαντικό ρόλο.

«Αυτό που θέλουν οι καταναλωτές, βέβαια, είναι να μπορούν να έχουν συσκευές που θα διασυνδέονται μεταξύ τους χωρίς προβλήματα» επισημαίνει το στέλεχος της Samsung, προσθέτοντας πως ο κορεατικός κολοσσός υποστηρίζει τις ανοικτές αρχιτεκτονικές.

«Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η πρόσφατη συνεργασία μας με τη Google που επίσης τάσσεται υπέρ των ανοικτών αρχιτεκτονικών» σημειώνει ο κ. Norton, προσθέτοντας πως καθώς οι πλατφόρμες ωριμάζουν και σε συνδυασμό με τις καινοτομίες της Samsung αλλά και το 5G η εμπειρία θα βελτιώνεται διαρκώς.

Αναδιπλούμενες συσκευές
Εκτός του 5G, ένας από τους τομείς που η Samsung δίνει ιδιαίτερη έμφαση τα τελευταία 2 χρόνια δείχνει να είναι αυτός των foldable συσκευών. «Είναι ένας τομέας όπου είμαστε 2-3 χρόνια μπροστά από τον ανταγωνισμό» αναφέρει ο κ. Norton, σημειώνοντας πως η Samsung έχει παρουσιάσει ήδη δύο διαφορετικές εκδοχές (Fold και Flip) που απευθύνονται σε διαφορετικές κατηγορίες καταναλωτών.

Το Fold είναι κυρίως για όσους θέλουν ενισχυμένη παραγωγικότητα και το Flip για όσους προτιμούν μία πιο lifestyle συσκευή.

«Έχουμε μάθει πολλά από τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν αυτές τις συσκευές και θα δείτε στο άμεσο μέλλον πως θα τα αξιοποιήσουμε» τονίζει το στέλεχος της Samsung, προσθέτοντας πως ο στόχος είναι η καλύτερη εμπειρία για τους καταναλωτές.

Η Samsung φέρεται έτοιμη να ανακοινώσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες νέα foldable μοντέλα με τον κ. Norton πάντως να αποφεύγει να σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες. Όσον αφορά το θέμα της μείωσης του κόστους, ο κ. Norton επεσήμανε ότι «προσπαθούμε να μειώσουμε το κόστος παραγωγής και αυτή τη μείωση θα τη μεταφέρουμε στον τελικό καταναλωτή. Όσο πιο γρήγορα καινοτομούμε, τόσο πιο γρήγορα θα μειωθεί και το κόστος απόκτησης».

Όσον αφορά την «επιρροή» της πανδημίας, σύμφωνα με τον κ. Norton, υπάρχουν αρκετές αλλαγές σε νέα μοντέλα. Ιδίως όσον αφορά εφαρμογές λογισμικού. Για παράδειγμα, η κάμερα στο Samsung Galaxy S21 στην εμπρόσθια κάμερα έχουν γίνει ειδικές βελτιώσεις προκειμένου να μπορούν να απεικονίζονται καλύτερα οι συναισθηματικές αλλαγές στο πρόσωπο του ομιλητή. Κάτι σημαντικό όταν επικοινωνείς με ανθρώπους που δεν έχεις εύκαιρη τη δυνατότητα να συναντήσεις από κοντά.
cnn.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *