exnet.gr
Τεχνολογίες
Η Samsung πετυχαίνει την υψηλότερη βαθμολογία με το νέο mobile τσιπ ασφαλείας
29/05/2020

Το νέο τσιπ Secure Element στοχεύει να προστατεύει τα πάντα, από το firmware του τηλεφώνου/tablet σας, έως τη διαδικασία εκκίνησης και τις mobile πληρωμές σας.Η Samsung παρουσίασε την τελευταία της λύση ασφαλείας για φορητές συσκευές που συνδυάζει το νέο τσιπ Secure Element (SE) με το κατάλληλο λογισμικό στοχεύοντας στην προστασία των συσκευών σας από κάθε είδους απειλή.

Όπως αναφέρει το ZDNet, η τελευταία πρόταση με το SE chip της Samsung χρησιμοποιήθηκε στα τηλέφωνα Galaxy S20 και πέτυχε ένα επίπεδο αξιολόγησης (CC EAL) 5+. Το τελευταίο τσιπ SE (S3FV9RR) είναι πιο βελτιωμένο, και επιτυγχάνει πιστοποίηση CC EAL 6+, το οποίο η Samsung ισχυρίζεται ότι είναι «το υψηλότερο επίπεδο που πέτυχε ποτέ ένα mobile εξάρτημα». Η υψηλότερη βαθμολογία είναι EAL 7.

Στην πραγματικότητα, το τσιπ SE θα προσφέρει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας σε οποιοδήποτε smartphone ή tablet, αν και η Samsung βλέπει επίσης ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ηλεκτρονικά διαβατήρια και hardware wallets για την αποθήκευση κρυπτονομισμάτων. Το τσιπ μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα από τον κύριο επεξεργαστή της συσκευής, επιτρέποντάς του να ελέγχει ότι το λογισμικό firmare δεν έχει παραβιαστεί, ενώ προσφέρει επίσης προστασία στη διαδικασία εκκίνησης, στον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης και στις εφαρμογές που χρησιμοποιεί η συσκευή. Προσφέρει επίσης ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας στις πληρωμές που γίνονται μέσω κινητού.

Ο Dongho Shin, αντιπρόεδρος του μάρκετινγκ System LSI της Samsung Electronics, σχολίασε: «Σε αυτήν την εποχή φορητότητας και ανέπαφων συναλλαγών, αναμένουμε ότι οι συνδεδεμένες συσκευές μας, όπως smartphone ή tablet, θα είναι εξαιρετικά ασφαλείς, ώστε να προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα και διασφαλίζονται ενέργειες όπως τραπεζικές συναλλαγές μέσω κινητών, συναλλαγές μετοχών και κρυπτονομίσμάτων … Με τη νέα αυτόνομη λύση ασφαλείας (S3FV9RR), η Samsung τοποθετεί μια ισχυρή κλειδαριά σε έξυπνες συσκευές για τη διαφύλαξη ιδιωτικών πληροφοριών».

Η Samsung αναφέρει ότι τα S3FV9RR chips θα είναι διαθέσιμα στο αργότερα μέσα στο καλοκαίρι, και θα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε πρίν το τέλος του 2020.
gr.pcmag

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *