exnet.gr
Τεχνολογίες
Η Toyota teasάρει το ηλεκτρικό SUV της, λίγο πριν την παρουσίαση του
12/04/2021

Λίγες ημέρες μετά την διαρροή του ονόματος του λογοτύπου του νέου ηλεκτρικού SUV της Toyota, η ιαπωνική εταιρία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα μια teaser φωτογραφία και video, καθώς πλησιάζουν τα αποκαλυπτήρια του.

Αυτά θα γίνουν την πρώτη δημοσιογραφική ημέρα της έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη, ήτοι σε μια ακριβώς εβδομάδα, στις 19 Απριλίου. Το όνομα του ηλεκτρικού μοντέλου θα είναι BZ, προερχόμενο από τα αρχικά των λέξεων Beyond Zero και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο ZEV της Toyota στην Ιαπωνία.

Παρόλο που δεν θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Toyota, το BZ σηματοδοτεί ένα σημαντικό σημείο καμπής στη στρατηγική της ηλεκτροκίνησης της εταιρείας, η οποία, μέχρι τώρα έχει δώσει προτεραιότητα στα υβριδικά, plug-in υβριδικά και οχήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου.

Το Toyota BZ θα βασίζεται στην επερχόμενη αρθρωτή πλατφόρμα e-TNGA και θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Ευρώπης, και φωτογραφίες του αμιγώς ηλεκτρικού -μεσαίου μεγέθους- SUV, το οποίο αναπτύσσεται από κοινού με την Subaru, έχουν διαρρεύσει μέσω φωτογραφιών ευρεσιτεχνίας εδώ και μερικούς μήνες.

Οι διαστάσεις του θα είναι παρόμοιες με αυτές του RAV4, με την e-TNGA πλατφόρμα να μπορεί να υποστηρίζει πισωκίνητα, προσθιοκίνητα και τετρακίνητα μοντέλα, που θα εξοπλίζονται με μια μεγάλη γκάμα μπαταριών και ηλεκτροκινητήρων που θα ταιριάζουν σε διάφορους τύπους οχημάτων.

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *