exnet.gr
Τεχνολογίες
Κέρδη – μαμούθ ανακοίνωσαν η Apple, η Microsoft και η Alphabet για το β’ τρίμηνο
28/07/2021

Kέρδη – μαμούθ ύψους 56,8 δισ. δολαρίων ανακοίνωσαν συνολικά οι τρεις μεγάλες αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες Apple, Microsoft και Alphabet (μητρική της Google) για το δεύτερο τρίμηνο καθώς η πανδημία του κορονοϊού ενίσχυσε τη χρήση των υπολογιστών και της εργασίας από το σπίτι.

Τα κέρδη των τριών αμερικανικών κολοσσών ήταν διπλάσια σε σχέση με ένα χρόνο πριν και 30% υψηλότερα από τις προβλέψεις της Wall Street. Eίναι ακόμη χαρακτηριστικό ότι τα κέρδη τους ανά εβδομάδα εκτιμώνται περίπου στα 5 δισ. δολάρια.

H Apple κατέγραψε τα υψηλότερα κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο στην 45ετή ιστορία της, σε μία περίοδο που η πανδημία συνεχίζει να δείχνει τα δόντια της. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε κέρδη 21,7 δισ. δολάρια, ενώ τα έσοδά της αυξήθηκαν 36% σε ετήσια βάση στα 81,4 δισ. δολάρια.

Η Alphabet ανακοίνωσε κέρδη ύψους 18,53 δισ. δολαρίων και έσοδα 61,88 δισ. δολάρια, ενώ η Microsoft κατέγραψε κέρδη 16,5 δισ. δολάρια και έσοδα 46,2 δισ. δολάρια.

κέρδη Apple, Microsoft, Alphabet
Σε τροχιά για ετήσια κέρδη 86 δισ. δολάρια η Apple
Η Apple είναι σε τροχιά να καταγράψει τα καλύτερα ετήσια αποτελέσματα, με τα κέρδη της να προβλέπονται στα 86 δισ. δολάρια στο 12μηνο έως τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση αναλυτών που ρωτήθηκαν από τη FactSet. Στο επίπεδο αυτό, θα ήταν 51% υψηλότερα από τα περυσινά κέρδη – ρεκόρ.

«Το τρίμηνο αυτό έδειξε ένα αυξανόμενο κλίμα αισιοδοξίας των καταναλωτών στις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο, δημιουργώντας νέες ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον και για ό,τι μπορεί να κάνει εφικτό η καινοτομία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, προσθέτοντας: «Όπως, όμως, έδειξαν οι τελευταίοι 18 μήνες πολλές φορές πριν, η πρόοδος που έγινε δεν είναι εγγυημένη».

Ο τεχνολογικός κλάδος αποδείχθηκε ο πιο ανθεκτικός στην ύφεση που προκάλεσε ο κορονοϊός. Τα στοιχεία ήταν «απόλυτα καλά», δήλωσε διαχειριστής κεφαλαίων.

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *