exnet.gr
Τεχνολογία - Επιστήμη
Με το desing της κάμερας του Samsung Galaxy S21, η Samsung θέλει να κάνει να φαίνεται το iPhone φθηνιάρικο
15/12/2020

Συνήθως με τέτοια θέματα δεν μπλέκεις. Ιδίως αν είσαι ένας συντάκτης που απλά θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο και να μην εκκινεί διαμάχες. Το sammobile.com όμως, φαίνεται ότι δεν ανησυχεί καθόλου για κάτι τέτοιο και λέει σε άρθρο του, το περιεχόμενο ακριβώς του τίτλου.

Σε αντίθεση με προηγούμενες γενιές flagship συσκευών, όπου το camera bump έμοιαζε σαν απλά να έχει τοποθετηθεί στο glass back panel, το design του Galaxy S21 μοιάζει σαν μια μετάβαση από το camera bump στο metal frame της συσκευής. Με λίγα λόγια διαθέτει ένα πιο μικρό bump. Ωστόσο, το εν λόγω camera bump, φαίνεται να αποτελεί το κρυφό όπλο της Samsung απέναντι στην Apple.

Τόσο η Apple όσο και η Samsung ακολουθούσαν μια παρόμοια φιλοσοφία όσον αφορά το design του camera bmp και το 2020 δεν συνέβη κάτι το διαφορετικό. Οι ultra εκδόσεις των galaxy S20 και Note 20 είχαν ορθογώνιες κάμερες, αλλά η σειρά S21 βρίσκεται σε διαφορετικό δρόμο. Την ίδια στιγμή, μεσαίου κόστους συσκευές, όπως για παράδειγμα το Galaxy A42 5G και το Galaxy A12, διαθέτουν το σύνηθες ορθογώνιο camera bump, όχι όμως τόσο βελτιωμένο, σε βαθμό που μοιάζει αρκετά με εκείνο του iPhone.

Και πιθανόν όλα αυτά να είναι σκόπιμα. Η Samsung δηλαδή, θέλει η μεσαίου κόστους σειρά της να συνδεθεί με το iPhone στα μυαλό των χρηστών και να ανεβάσει με αυτόν τον τρόπο την Samsung flagship σειρά σε ένα ανώτερο επίπεδο να την ξεχωρίσει. Λίγο τραβηγμένη δεν ακούγεται όμως αυτή η άποψη;
techmaniacs.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *