exnet.gr
Τεχνολογία - Επιστήμη
Νέο Ρομπότ-αποθηκάριος μπορεί να μετακινεί 800 κιβώτια μέσα σε μία ώρα
30/03/2021

 

 

Το Stretch από την Boston Dynamics είναι ένα ρομπότ που μπορεί να μετακινεί 800 κιβώτια μέσα σε μία ώρα. Με τέτοια επίδοση, δύσκολα θα βρει κανείς πιο… πρόθυμο εργάτη για την αποθήκη του και μάλιστα χωρίς ανάγκη για διάλειμμα.

Τα ρομπότ έρχονται να δώσουν λύσεις σε ποικίλα προβλήματα, ένα εκ των οποίων σχετίζεται με τα logistics και την διαρκή λειτουργία των αποθηκών. Το Boston Dynamics Stretch είναι ένα ρομπότ με εξαιρετικές ικανότητες μετακίνησης κιβωτίων σε μία αποθήκη, παρουσιάζοντας έναν πρακτικό χαρακτήρα.

Boston Dynamics Stretch: Το Ρομπότ-αποθηκάριος

Το Stretch έχει την ικανότητα να μετακινεί κιβώτια βάρους έως και 23 κιλών σε μία αποθήκη με τη βοήθεια του ρομποτικού του βραχίονα. Οι δημιουργοί του σημειώνουν ότι το ρομπότ αυτό μπορεί να προσαρμόσει τη λειτουργία του σε κάθε αποθήκη, καθώς έχει ιδιαίτερη ευελιξία και ευκολία χρήσης.

Η πλειοψηφία των αποθηκών στον πλανήτη δεν έχουν τέτοιους αυτοματισμούς, επομένως η εισαγωγή ενός τέτοιου ρομπότ θα μπορούσε να προκαλέσει μία μικρή επανάσταση στον χώρο των logistics σε παγκόσμια κλίμακα.
πηγή

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *