exnet.gr
Τεχνολογίες
Πυρκαγιά σε σπίτι στις ΗΠΑ απο ελαττωματικό iPad
30/03/2021

 

Ελαττωματικό iPad προκαλεί πυρκαγιά σε σπίτι στις ΗΠΑ

Μία πυρκαγιά που προξένησε αρκετές ζημιές σε σπίτι στην πόλη Milford του Κονέκτικατ των ΗΠΑ φαίνεται να ξεκίνησε από ένα iPad. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης του μηνύει την Apple για το κόστος των επισκευών που απαιτούνται στο σπίτι.

Η οικία του Michael Macaluso στο Milford απαιτεί επισκευές ύψους 142.000 δολαρίων, κάτι που η ασφαλιστική εταιρεία θεωρεί ότι εγείρει αποζημίωση από την Apple, αφού η εκτίμηση δείχνει ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από ένα ελαττωματικό iPad.

Το πρόβλημα φαίνεται να υπήρχε στο σύστημα φόρτισης ή την μπαταρία του iPad, ενώ η νομική εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη ισχυρίζεται ότι δεν έγινε καμία παρέμβαση ή κακή χρήση του iPad από την πλευρά του. Ο λόγος που μηνύεται η Apple είναι επειδή θεωρείται ότι πούλησε ένα ελαττωματικό και δυνητικά επικίνδυνο προϊόν.

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο των δικαστηρίων στις ΗΠΑ, τα οποία και θα αποφανθούν για την τελική έκβαση. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι υπάρχουν και άλλες υποθέσεις που βρίσκονται στα δικαστήρια αναφορικά με πυρκαγιές και τραυματισμούς -μέχρι και θανάσιμους- από ελαττωματικές μπαταρίες σε iPad.
πηγή

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *