exnet.gr
Τεχνολογίες
Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της VW ονομάζεται ID.3 και είναι ένα 5πορτο οικογενειακό hatchback
08/02/2021

Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της VW ονομάζεται ID.3 και είναι ένα 5πορτο οικογενειακό hatchback με αρκετό χώρο για 5 άτομα ικανό να ταξιδέψει 300-420 χιλιόμετρα με μια μόνο φόρτιση, ανάλογα τη χρήση. Το ID.3 θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με το πρώτο iPhone, είναι ένα αυτοκίνητο που θέλει να πείσει το ευρύ κοινό ότι οι μετακινήσεις με ηλεκτρικά οχήματα είναι το μέλλον όπως η Apple μας έπεισε ότι το multi-touch στα smartphones είναι αυτό που θέλαμε από το κινητό μας. Θα τα καταφέρει η Γερμανική μάρκα;

VW ID.3 review Vlachakis Techblog

Σχεδιασμός

Εξωτερικά το ID.3 έχει ένα όμορφο ιδιαίτερο σχεδιασμό που κατάλαβα ότι αρέσει από το μίνι γκάλοπ που έκανα σε φίλους και γνωστούς. Και ιδιαίτερα με αυτό το χρώμα που το κυκλοφόρησα της έκδοσης 1ST Plus σίγουρα δεν περνούσα απαρατήρητος! Η μάσκα του έχει προβολείς LED που μετακινούνται ελαφρά όταν οδηγούμε, σαν μάτια.

Η LED λωρίδα με τα φώτα ημέρας συμπληρώνει το σχεδιασμό και δημιουργεί κάτι σαν πρόσωπο που δείχνει να χαμογελάει ελαφρώς. Από το πλάι ο μαρσπιέ και η αεροτομή αφήνουν μια σπορ αίσθηση με αυτές τις πανέμορφες ζάντες αλουμινίου 19″ να συμπληρώνουν αρμονικά τη σιλουέτα του ID.3. Και το πίσω μέρος του οχήματος μου άρεσε με τα LED φωτιστικά σώματα, σαν εικόνα υπενθυμίζει ότι το αυτοκίνητο είναι ένα VW.

VW ID.3 review Vlachakis Techblog

Εσωτερικό

Στο εσωτερικό του έχει καθαρό, φουτουριστικό σχεδιασμό που δεν προκαλεί και κυριαρχείται από δυο οθόνες μια πίσω από το τιμόνι που ελέγχεται από αυτό και μια αφής 10 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό. Η ποιότητα της οθόνης αφής είναι πολύ καλή και προσφέρει υψηλή φωτεινότητα και πλούσια χρώματα. Το μενού έχει σχεδιαστεί σωστά και σε πάει βήμα-βήμα εκεί που θέλεις άμεσα με την αφή να ανταποκρίνεται άριστα στο άγγιγμα. Ενσωματώνει σύστημα πλοήγησης Discover Pro και διαθέτει λειτουργίες για φωνητικές εντολές. Στην κονσόλα θα βρείτε δύο θύρες σύνδεσης – φόρτισης USB Type-C.

VW ID.3 review Vlachakis Techblog

We Connect Start

Με τις ψηφιακές υπηρεσίες του “We Connect Start”, το ID.3 γίνεται ένα πλήρως δικτυωμένο αυτοκίνητο, αφού μέσω της προεγκατεστημένη κάρτας SIM το όχημά σας είναι online, όποτε το θελήσετε. Με την εφαρμογή “We Connect ID” μπορούμε να παρακολουθούμε το όχημά μας από απόσταση με το smartphone μας να γίνεται το τηλεχειριστήριο του. Με τη βοήθεια αυτής μπορείτε να δείτε την υπολειπόμενη αυτονομία του οχήματος, να ρυθμίσετε το σύστημα κλιματισμού και να ξεκινήσετε ή να διακόψετε την διαδικασία φόρτισης.

Τα χειριστήρια πολλαπλών λειτουργιών στο τιμόνι δεν κατάλαβα γιατί έπρεπε να είναι έτσι σχεδιασμένα. Αυτά εξέχουν αρκετά και βρίσκονται σε ένα σημείο που δεν σας κρύβω ότι ο αντίχειράς μου τα έφτανε με δυσκολία.

ID.Light

Πίσω από το τιμόνι, εκεί που το παρμπρίζ αγγίζει το ταμπλό βρίσκεται ένα LED φως ID.Light που πιάνει από άκρη σε άκρη και ανάβει όταν θέλει να προειδοποιήσει, για παράδειγμα αν πλησιάζεις γρήγορα ένα προπορευόμενο όχημα, μαζί με το αυτόματο φρενάρισμα επικοινωνεί μαζί σου οπτικά ανάβοντας κόκκινο.

VW ID.3 review Vlachakis Techblog

Συστήματα υποβοήθησης

Τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης είναι πλούσια, όπως πλούσιες είναι και οι προκαθορισμένες επιλογής για τον τρόπο που θα συμπεριφέρεται κατά την οδήγηση. Μπορείτε να το “στήσετε” ακριβώς όπως θα σας βολεύει καλύτερα. Το ID.3 είναι διαθέσιμο με μπαταρία σε τρεις εκδόσεις 48kWh, 58kWh και 77kWh με όλες οι εκδόσεις έχουν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 204 ίππους με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Στην έκδοση 1ST Plus με μπαταρία 58kWh που οδηγήσαμε η αυτονομία που μετρήσαμε άγγιξε τα 300 χιλιόμετρα με μικτή οδήγηση ECO και SPORT και σανίδα το γκάζι σε αρκετά ξεκινήματα αλλά και με τον κλιματισμό κάποια βράδια ανοιχτό.

VW ID.3 review Vlachakis Techblog

Volkswagen ID.3 1ST Plus 420km 150kW/ 204PS

ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ: 45.100€
ΛΙΑΝ. ΤΙΜΗ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ: 39.644€

πηγή

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *