exnet.gr
Τεχνολογίες
Το AR/VR headset της Apple είναι σχεδόν έτοιμο
25/02/2022

Το AR/VR headset της Apple οδεύει προς την παραγωγή, σύμφωνα με μια τελευταία αναφορά της ιστοσελίδας DigiTimes η οποία αποκαλύπτει τις νέες πληροφορίες από πηγή εντός της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η ιστοσελίδα ισχυρίζεται ότι η Apple έχει ήδη ολοκληρώσει τη δεύτερη φάση δοκιμών (EVT 2 – Engineering Validation and Testing). Η εταιρεία ξεκινά με τις πρωτότυπες συσκευές στην πρώτη φάση EVT, έπειτα προχωρά στην EVT 2 και όπως δείχνουν τα πράγματα το headset ετοιμάζεται για επίσημη κυκλοφορία.

Η αναφορά υποστηρίζει ότι το headset θα μπει σε μαζική παραγωγή τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο και ότι η Apple εξακολουθεί να στοχεύει στην κυκλοφορία του προϊόντος εντός του 2022. Προηγούμενες αναφορές βέβαια έκαναν λόγο για κυκλοφορία το 2019, με την Apple έκτοτε να έχει καθυστερήσει πολλές φορές την παραγωγή και το λανσάρισμα του headset.

Αρκετές αξιόπιστες πηγές είχαν αναφέρει πέρυσι ότι το headset θα κυκλοφορήσει το 2022, αλλά ο δημοσιογράφος του Bloomberg, Mark Gurman, προειδοποίησε πρόσφατα ότι η συσκευή θα μπορούσε να καθυστερήσει για το 2023. Εν τω μεταξύ, αναλυτές όπως ο Ming Chi Kuo συνεχίζουν να προβλέπουν μια κυκλοφορία εντός του 2022. Αν και τα τελευταία χρόνια ο Gurman έχει καλό ιστορικό στην πρόβλεψη ανακοινώσεων και προϊόντων της Apple, δεν προβλέπει πάντα με ακρίβεια το χρονοδιάγραμμα αυτών των συσκευών. Βέβαια, το ίδιο συμβαίνει και με τις αναλύσεις του Kuo.

Οι πηγές της εφοδιαστικής αλυσίδας, όπως αυτή που αναφέρει η ιστοσελίδα DigiTimes, συχνά έχουν εικόνα σε τι εργάζεται η Apple, αλλά συνήθως δεν έχουν την πλήρη εικόνα. Επομένως, η τελευταία αναφορά δεν επιβεβαιώνει απόλυτα ότι η συσκευή θα κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο, αλλά είναι ένα καλό σημάδι.

Αυτό το πρώτο headset λέγεται ότι θα έχει πολύ υψηλές προδιαγραφές, όπως οθόνες 4K, πολλαπλούς ακριβείς αισθητήρες με ισχύ ισοδύναμη των M1 Pro ή M1 Max που είδαμε στα πρόσφατα μοντέλα MacBook Pro. Πιθανότατα το headset θα χρησιμοποιηθεί για επαγγελματικές εφαρμογές και θα βοηθήσει τους προγραμματιστές να ξεκινήσουν να εργάζονται στη δημιουργία καθηλωτικών εμπειριών που μπορεί στη συνέχεια να προσελκύσουν τους χρήστες σε ένα πιο mainstream προϊόν.
insomnia.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *