exnet.gr
Τεχνολογία - Επιστήμη
Το iOS 14.3 φέρνει το ProRAW στις κάμερες του iPhone 12 Pro και 12 Pro Max
16/12/2020

Το iOS 14.3 είναι εδώ και μαζί φέρνει την υπόσχεση της Apple για το ProRAW χαρακτηριστικό, μετατρέποντας τις κάμερες των iPhone 12 Pro και 12 Pro Max σε ακόμα πιο ισχυρά εργαλεία. Τα iPhones είχαν εδώ και καιρό τη δυνατότητα να καταγράφουν σε RAW μορφή αρχείων, αλλά με αυτόν τον τρόπο ο φωτογράφος έχανε τα οφέλη της υπολογιστικής επεξεργασίας που είχε όταν κατέγραφε μία εικόνα με την κανονική εφαρμογή της κάμερας του τηλεφώνου.

Το ProRAW έρχεται να συνδυάσει τα οφέλη των αλγορίθμων της Apple με τα οφέλη της επεξεργασίας εκ των υστέρων ενός RAW αρχείου. Συνδυάζει για πρώτη φορά το Smart HDR και το Deep Fusion με τον έλεγχο του φωτογράφου στο white balance, στην έκθεση, στην οξύτητα, στο dynamic range και σε πολλά ακόμα χαρακτηριστικά.

Το ProRAW μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με τις πίσω κάμερες των iPhone 12 Pro και iPhone 12 Pro Max μόνο. Πρέπει να το ενεργοποιήσετε από τις επιλογές της κάμερας στο μενού των ρυθμίσεων. Έπειτα, θα δείτε ένα “RAW” πλήκτρο στην πάνω δεξιά πλευρά της εφαρμογής της κάμερας. Προσέξτε όμως καθώς με το ProRAW ενεργοποιημένο το μέγεθος των αρχείων είναι σημαντικά μεγαλύτερο από απλές φωτογραφίες και κυμαίνεται στα 25MB το καθένα. Οι ProRAW εικόνες εμφανίζονται στη συλλογή σας όπως όλες οι άλλες, αλλά αν προσπαθήσετε να τις μοιραστείτε στο Instagram δε θα μπορέσετε. Θα πρέπει να τις κάνετε export σε μορφή JPEG ή HEIC πριν να τις ανεβάσετε στα social media.

Για να επεξεργαστείτε τις ProRAW εικόνες μπορείτε να το κάνετε είτε απευθείας μέσω της εφαρμογής Apple Photos, είτε από εφαρμογές τρίτων που χρησιμοποιούν το RAW converter της Apple, όπως οι Halide, Pixelmator, Darkroom και Affinity Photo. Μπορείτε να τις επεξεργαστείτε και με εφαρμογές που χρησιμοποιούν το δικό τους RAW converter, όπως οι Photoshop, Lightroom, Capture One, αλλά θα υστερούν σε κάποιες δυνατότητες, τουλάχιστον μέχρι να αναβαθμιστούν για να λειτουργούν καλύτερα με το ProRAW.
unboxholics.com

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *