exnet.gr
Τηλεφωνία
Το iOS 14.4 διορθώνει τρεις σημαντικές ευπάθειες του λογισμικού iOS
28/01/2021

iOS 14.4: Διορθώνει σημαντικές ευπάθειες, συνίσταται η άμεση αναβάθμιση

Το iOS 14.4 διορθώνει τρεις σημαντικές ευπάθειες του λογισμικού iOS, κάτι που το καθιστά την αναβάθμιση απαραίτητη για όλους τους κατόχους iPhone. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Apple για τα θέματα ασφαλείας των iPhone και iPad, οι εν λόγω ευπάθειες μπορεί ήδη να έχουν αξιοποιηθεί από τους hackers.

Δύο από τις ευπάθειες βρέθηκαν στο WebKit της Apple και μία στο Kernel του λογισμικού, δηλαδή στον πυρήνα του. Για να αξιοποιήσει κάποιος τις ευπάθειες θα πρέπει να εκμεταλλευτεί μία αλυσίδα ευπαθειών και όχι μόνο μία, όμως το τελικό αποτέλεσμα είναι η πρόσβαση στο λογισμικό. Η Apple δε μοιράστηκε περισσότερες πληροφορίες, όμως θα υπάρξει σύντομα σχετική ενημέρωση από την εταιρεία.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο αν έχουν όντως αξιοποιηθεί οι ευπάθειες και πόσοι χρήστες iPhone, iPad και iPod έχουν πέσει θύμα από επιθέσεις hacker με τις ευπάθειες. Αυτό κάνει την αναβάθμιση των συσκευών σας στο νέο iOS 14.4 απαραίτητη. Πέραν των παραπάνω, η νέα έκδοση προσφέρει καλύτερη διαχείριση συσκευών Bluetooth, λειτουργία για scan μικρότερων QR Code και βελτιώσεις απόδοσης.

ΠΗΓΗ

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *