exnet.gr
Διαδίκτυο
Διαδίκτυο και Τεχνολογία: Η εύκολη λύση τον πολίτη
28/05/2020

Το Ίντερνετ

Ζούμε σε μια εποχή όπου το ίντερνετ εδρεύει στην καθημερινότητα όλων μας, με λίγα λόγια έχει ενταχθεί και εγκατασταθεί στις ζωές μας δίνοντάς μας νέες δυνατότητες για την καθημερινή μας ζωή όπως και την ευκολία για την πραγματοποίηση καθημερινών μας αναγκών. Οι νέες εφαρμογές που ολοένα γίνονται και περισσότερες καθημερινά, το ίντερνετ με την γνώση κάθε είδους βοηθά στην συνύπαρξη του ανθρώπου με την μάθηση καθώς και την εξέλιξή του σαν είδος.

Νεες υπηρεσίες και εφαρμογές διαδικτύου

Μιλάμε για το μεγαλύτερο περιβάλλον με μαζικές ειδικότητες και την χρήση του ανθρώπου χωρίς να χρειαστεί να περιμένει στην ουρά και να σπαταλάει τον χρόνο του σε ώρες για να πληρώσει έναν λογαριασμό, να γράψει μια ιατρική συνταγή να κλείσει το ραντεβού με τον γιατρό του.

Πάνω από 314 χιλιάδες πολίτες έχουν γραφτεί μέχρι σήμερα στην εφαρμογή του υπουργείου για την άυλη συνταγογράφηση.  Η εφαρμογή δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να λαμβάνουν επαναλαμβανόμενες ή μη ιατρικές συνταγές στο κινητό ή το email τους χωρίς την ανάγκη αυτοπρόσωπης παρουσίας στο φαρμακείο ή το ιατρείο.

Μια άλλη δυνατότητα μέσω διαδικτύου είναι Ψηφιακή έκδοση πιστοποιητικών από τα δικαστήρια, που μπορεί να λάβει κάποιος ψηφιακά πιστοποιητικά κληρονομιάς από δεκαεννέα Ειρηνοδικεία και τέσσερα σε Αθήνα, Πειραιά, θεσσαλονίκη και Χαλκίδα,  τα οποία καλύπτουν τον μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων. Με τον καιρό θα ενταχθούν επίσης όλα τα δικαστικά καταστήματα της χώρας και το σύνολο των πιστοποιητικών που εκδίδουν.

Φυσικά και θα μιλήσουμε για το Μητρόω Πολιτών. Άλλη μια εφαρμογή που δημιουργήθηε για την διευκόλυνση τπυ πολίτη και ανεβάζοντας τα στάνταρ του ιντερνετικού κόσμου, με ένα κλικ ο πολίτης μπαίνει στις μετακινήσεις για να παραλάβει την άδεια οδήγησης, χωρίς μεσοδιαστήμα αναμονής και χωρίς συνωστισμό στις σχολές οδήγησης και υπηρεσίες μεταφορών. Μια εφαρμογή που έχει εξυπηρετήσει όλους τους οδηγούς.

Το βασικότερο στις μέρες μας λόγω της πανδημίας στην χώρα μας, ο νόμος 4681/27-03-2020 που περιλαμβάνει την αναστολή της υπερβολικής αίτησης χορήγησης ασύλου, είναι και ο πρώτος νόμος της χώρας που υπεγράφει ψηφιακά καθώς στις 24 Μαρτίου χορηγήθηκε υπογραφή σε ολα τα μέλη της Κυβέρνησης και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Επίσης την ίδια μέρα έγινε και η πρώτη τηλεδιάσκεψη του υπουργικού συμβουλίου μέσω πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων για το ευρύτερο δημόσιο e:Presence. Μέχρι σήμερα με ειδική πλατφόρμα έχουν γίνει πάνω από 61.350 τηλεδιασκέψεις. Λόγω του ιού και το
κλείσιμο των σχολείων, οι μαθητές που συμμετείχαν σε ψηφιακές τάξεις ήταν σχεδόν δύο εκατομμύρια ενω περίπου 10.000 υπάλληλοι της δημόσιας διοίκησης συνέχισαν να εργάζονται με τηλεργασία.

Ψηφιακή Αλληλεγγύη

Μέσω συγκεκριμένης ψηφιακής πλατφόρμας τουλάχιστον 12.000 συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ενίσχυσης του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης.

Με όσα αναφέραμε παραπάνω καθώς και τα επίκαιρα  γεγονότα μπορούμε να καταλάβουμε το καταλυτικό ρόλο του διαδικτύου στην ζωή μας.  ‘Εχει πραγματοποιηθεί μια μικρή τεχνολογική επανάσταση και σήμερα εκατομμύρια εφαρμογές φιλοδοξούν να βοηθήσουν κάθε πτυχή της ζωή μας από παιχνίδια, βιβλία, εφαρμογές γυμναστικής, διατροφής και ενημέρωσης κ.α.

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *