exnet.gr
Τεχνολογίες
Ο θαυμαστός κόσμος της νέας Huawei P40 Series
01/06/2020

Κάποιες περίοδοι του χρόνου έχουν ταυτιστεί με συγκεκριμένα γεγονότα. Την τελευταία πενταετία η περίοδος της άνοιξης έχει ταυτιστεί με τις ανακοινώσεις των νέων ναυαρχίδων εκ μέρους της Huawei, μια πρακτική που έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο trend στον κόσμο της τεχνολογίας.Αιτία για αυτό το trend δεν είναι ότι μία εταιρεία απλά ανακοινώνει τις κορυφαίες της συσκευές αλλά το γεγονός ότι κάθε χρόνο οι ανακοινώσεις περιλαμβάνουν τεχνολογικά διαμάντια τα οποία μπορούμε να κρατάμε στα χέρια μας. Παράδειγμα η φετινή σειρά συσκευών που αποτελείται από τα P40 Pro και P40 με τα οποία η Huawei κατορθώνει και πάλι να κάνει μία μικρή επανάσταση.

“Η σειρά Huawei P ανέκαθεν ξεχώριζε για την καινοτόμο αισθητική της και για το hardware υψηλής ποιότητας, αφού αντιπροσωπεύει ό,τι καλύτερο μπορεί να βρει ο καταναλωτής στον τομέα της τεχνολογίας. Με έναν εξαιρετικό αισθητήρα, φακούς Leica, ισχυρό chipset και Huawei XD fusion engine, η Huawei P40 Series αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη του οράματός μας. Θέλουμε να προσφέρουμε εικόνες High Definition σε όλους τους καταναλωτές μας παγκοσμίως χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στην ποιότητα και στις πρώτες ύλες. Και με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να ενθαρρύνουμε το κοινό να ανακαλύψει την δημιουργικότητά του σε κάθε ματιά, καθημερινά, όπου και αν βρίσκεται”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Richard Yu, διευθύνων σύμβουλος του Huawei Consumer Business Group, κατά την παρουσίαση των συσκευών.

Είναι γεγονός ότι η συγκεκριμένη πρακτική ακολουθήθηκε και στην περίπτωση της P40 Series, αφού η σειρά ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, επαναστατικές καινοτομίες σε επίπεδο κάμερας, υποστήριξη νέων δικτύων 5G και φυσικά μοναδικό σχεδιασμό. Άλλωστε οι ισχυρές επιδόσεις σε συνδυασμό με την κομψή αισθητική ήταν πάντα χαρακτηριστικό γνώρισμα των smartphones της Huawei.

Το design

26

Ο σχεδιασμός της P40 Series χαρακτηρίζεται από την έννοια του μινιμαλισμού και συγχρόνως από μοντέρνες φόρμες και χρώματα. Αν μη τι άλλο η νέα σειρά συσκευών καταφέρνει πρώτα από όλα να ικανοποιήσει τις αισθήσεις και την αισθητική του καταναλωτή προσδίδοντας μία αίσθηση ανωτερότητας. Κύρια έκφραση αυτού του μινιμαλιστικού και συγχρόνως μοντέρνου σχεδιασμού αποτελεί χωρίς αμφιβολία η Quad-curve Overflow οθόνη η οποία συμπληρώνεται από τα προσεκτικά επιλεγμένα χρώματα, τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί και βέβαια το τελικό φινίρισμα. Η συγκεκριμένη οθόνη θυμίζει εικόνα νερού που “υπερχειλίζει” από ένα κύπελλο. Πέρα όμως από την εμφάνιση προσφέρει επίσης ποιότητα και εργονομία: τα στενά περιθώρια και οι στρογγυλεμένες γωνίες εξασφαλίζουν καθηλωτική εμπειρία θέασης και συγχρόνως σταθερό κράτημα. Την ίδια στιγμή ο ενσωματωμένος “μέσα” στην οθόνη σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος προσφέρει 30% καλύτερο έλεγχο και ταχύτερη απόκριση.

Το σύνολο των παραπάνω στοιχείων δημιουργεί ένα τελικό αποτέλεσμα που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. Έτσι το smartphone γίνεται ένα μικρό παράθυρο σε έναν κόσμο γεμάτο πιθανότητες. Ο σχεδιασμός συμπληρώνεται από τα υλικά κατασκευής: γυαλί στο εμπρόσθιο πάνελ της οθόνης και μεταλλικά πλαίσια. Φυσικά, με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά η οθόνη της P40 Series ξεφεύγει από τις καθιερωμένες χρήσεις. Πέρα από την τυπική επικοινωνία και την ενημέρωση, η εν λόγω οθόνη δίνει άλλη διάσταση στον τομέα της ψυχαγωγίας και του gaming. Σε συνδυασμό με τη νέα μηχανή γραφικών και την αυξημένη επεξεργαστική ισχύ η αναπαραγωγή περιεχομένου στη νέα οθόνη γίνεται πραγματική απόλαυση. Ενδεικτικό ότι η νέα οθόνη λειτουργεί στα 90Hz, δηλαδή επιτρέπει την προβολή έως και 50% περισσότερων frames σε σχέση με τις παραδοσιακές οθόνες των 60Hz.

Οι νέες τεχνολογίες που έχουν χρησιμοποιηθεί στη νέα σειρά συσκευών έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αποτυπώνονται τα χρώματα στην οθόνη είτε πρόκειται για φωτογραφίες, βίντεο ή οποιοδήποτε άλλο οπτικό υλικό. Αυτό επηρεάζει τόσο την λήψη του περιεχομένου όσο και την γενικότερη διαδικασία προβολής του. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι οθόνες της P40 Series έχουν λάβει σχετική πιστοποίηση από τον οργανισμό TÜV Rheinland, έναν από τους πλέον αυστηρούς κριτές οθονών που προορίζονται για χρήση σε smartphones που εξετάζει παράγοντες ελέγχου όπως η ποιότητα προβολής της οθόνης και η διαχείριση του φωτός.

Το εσωτερικό

Στο εσωτερικό τους, και οι δύο συσκευές της σειράς, ενσωματώνουν τη νέα πλατφόρμα επεξεργαστή της εταιρείας, Kirin 990 5G. Πρόκειται για έναν επεξεργαστή που επιτρέπει καταρχήν την σύνδεση με τα νέας γενιάς δίκτυα 5G, με καλύτερη κάλυψη, εξαιρετικές επιδόσεις και υποβοήθηση από ενσωματωμένη τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης. Παράλληλα, η εν λόγω πλατφόρμα προσφέρει βέλτιστη εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με προγενέστερα μοντέλα smartphones. Ο επεξεργαστής πλαισιώνεται από μνήμη RAM μεγέθους 8GB και εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο μεγέθους 256GB, με δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης μέσω χρήσης κάρτας μνήμης. Παράλληλα, το P40 Pro διαθέτει βελτιωμένους επεξεργαστές γραφικών, στοιχείο που προσφέρει κορυφαία εμπειρία gaming, ενώ και τα δύο μοντέλα υποστηρίζουν την τεχνολογία Wi-Fi 6 Plus που επιτρέπει την ασύρματη σύνδεση στο Διαδίκτυο με ταχύτητες της τάξης των 2,4Gbps.

Η εμπειρία

27

Ενεργοποιώντας ένα τηλέφωνο της σειράς P40 βρισκόμαστε μπροστά στο λειτουργικό σύστημα EMUI 10.1, το οποίο έρχεται με πληθώρα νέων λειτουργιών που συνδυάζονται με την πανταχού παρούσα Τεχνητή Νοημοσύνη. Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου σε συνδυασμό με αλγόριθμους βελτιστοποίησης επιτρέπουν στην εφαρμογή Huawei MeeTime να πραγματοποιεί βιντεοκλήσεις ποιότητας 1080p Full HD, ακόμα και αν ο χώρος όπου πραγματοποιείται η κλήση είναι υποφωτισμένος. Μια άλλη λειτουργία, το Huawei Share, δίνει την δυνατότητα σύνδεσης των συσκευών μεταξύ τους, όχι μόνο για την μεταφορά αρχείων αλλά και για να μοιράζονται την ίδια οθόνη. Εντελώς νέο στοιχείο είναι η λειτουργία ψηφιακής βοηθού Voice Assistant Celia η οποία προσφέρει μια σειρά υπηρεσιών όπως την έξυπνη αναγνώριση αντικειμένων, την αναπαραγωγή μουσικής και βίντεο ή την συγγραφή γραπτών μηνυμάτων.

Ιδιαίτερο σημείο αναφοράς αποτελεί η λειτουργία Multi-screen Collaboration, που λειτουργεί με συσκευές Huawei που έχουν Android και EMUI 10, η οποία στην ουσία επιτρέπει την απρόσκοπτη διασύνδεση συσκευών με διαφορετικά λειτουργικά συστήματα, δηλαδή συσκευές Android και υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows. Η σύνδεση πραγματοποιείται με το άγγιγμα ενός κουμπιού και οι χρήστες μπορούν να μεταφέρουν αρχεία από την μία συσκευή στην άλλη ή ακόμη και να χειριστούν πολλαπλές συσκευές μέσω της ίδιας οθόνης. Παράλληλα, το smartphone αποκτά την δυνατότητα να χρησιμοποιεί μια σειρά από περιφερειακές συσκευές του υπολογιστή, ενώ αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο smartphone μπορούν να υποστούν επεξεργασία απευθείας στον υπολογιστή χωρίς καμία περαιτέρω διαδικασία μεταφοράς.

Η κάμερα

28

Για την κάμερα των Huawei P40 και P40 Pro θα μπορούσαμε να γεμίσουμε… τηλεφωνικό κατάλογο με τις ενσωματωμένες τεχνολογίες και τις δυνατότητες που παρέχουν. Ωστόσο, δεν θα σας κουράσουμε με την πληθώρα των τεχνικών δεδομένων και θα αρκεστούμε σε δύο πολύ βασικά στοιχεία: καταρχήν ότι τα P40 και P40 Pro ενσωματώνουν σύστημα κύριας κάμερας Ultra Vision Leica, σε δύο εκδοχές, τριπλής και τετραπλής κάμερας, αντίστοιχα. Ο αισθητήρας Ultra Vision είναι από μόνος του είναι ένα τεχνολογικό θαύμα αφού με φυσικό μέγεθος 1/1,28 ίντσας υποστηρίζει την αποτύπωση των pixels σε μέγεθος 2.44μm. Παράλληλα, ενσωματώνει τεχνολογία Octa PD AutoFocus για εστίαση υψηλής ταχύτητας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ενώ η τεχνολογία XD Fusion Engine αξιοποιεί την Τεχνητή Νοημοσύνη γα την ενίσχυση της αναπαραγωγής λεπτομερειών κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού.

Το δεύτερο στοιχείο σχετικά με τις φωτογραφικές δυνατότητες των συσκευών που θα πρέπει να τονιστεί είναι η αναγνώριση από διεθνείς, ανεξάρτητους φορείς. Πιο συγκεκριμένα, πριν από λίγο καιρό ο ανεξάρτητος φορέας μέτρησης DxOMark κατέταξε το Huawei P40 Pro στην υψηλότερη θέση της βαθμολογίας στον τομέα της κάμερας, εκθειάζοντας μάλιστα την ποιότητα των λήψεων, την λειτουργία των φακών και τις δυνατότητες που προσφέρει στον κάτοχο της συσκευής.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Technical Image Press Association (TIPA) η οποία απένειμε το βραβείο “Best Photo Smartphones of 2020” στα μοντέλα της P40 Series. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που η Huawei P Series αναγνωρίζεται από τα TIPA World Awards “για τις πρωτοποριακές φωτογραφικές προδιαγραφές που ενσωματώνονται στις συσκευές, αντάξιες του επιπέδου που συναντά κανείς σε επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές”.

Τα μοντέλα της σειράς P40 αποτελούν τα φετινά διαμάντια της Huawei και είναι διαθέσιμα στα καταστήματα. Μαζί τους και οι οικονομικότερες εκδοχές, Huawei P40 Lite και Huawei P40 Lite E, οι οποίες έρχονται να καλύψουν τις υψηλές φωτογραφικές απαιτήσεις και τις επιδόσεις αλλά με πιο προσιτό οικονομικό κόστος.
m.naftemporiki.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *