exnet.gr
Τεχνολογίες
Άδεια self-driving αυτοκινήτου στην Καλιφόρνια για την Samsung
05/09/2017

Η Samsung εξασφάλισε άδεια για self-driving αυτοκινήτου στην Καλιφόρνια.

Η Samsung Electronics Co Ltd, δήλωσε την περασμένη Πέμπτη ότι έχει λάβει άδεια να δοκιμάσει το self-driving (αυτο-οδήγηση) οχημάτων στην Καλιφόρνια, που σηματοδοτεί μία νέα εποχή στον συγκεκριμένο τομέα από την μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής έξυπνων τηλεφώνων στον κόσμο, όλα αυτά συνέβησαν τέσσερις μήνες μετά το iPhone maker της Apple Inc η οποία επίσης έλαβε άδεια.

Η μητρική της εταιρεία, τον Μάιο, εξασφάλισε άδεια από τις αρχές της Νότιας Κορέας για να δοκιμάσει ένα αυτοκίνητο με αυτόνομη οδήγηση εξοπλισμένο με δικούς της αισθητήρες και συστήματα λογισμικού. Εκείνη την εποχή, αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας δήλωσαν ότι η εταιρεία σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο για να αναπτύξει έναν αλγόριθμο self-driving αυτοκινήτου που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Σε δήλωση προς το Reuters, η Samsung δεν δήλωσε τι ακριβώς σχεδίαζε να δοκιμάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά τόνισε ξεκάθαρα ότι εξασφάλισε την άδεια “επιδιώκοντας ένα πιο έξυπνο, ασφαλέστερο μέλλον των μεταφορών”.

Η εταιρεία,είναι μέρος ενός ογκώδους συγκροτήματος που κατασκευάζει τα πάντα, από πλυντήρια ρούχων μέχρι βαριά μηχανήματα. Ο προαναφερόμενος δήλωσε ότι “Σχεδιάζουμε να μπούμε με το δικό μας τρόπο στην αυτοκινητοβιομηχανία, χωρίς όμως να παράγουμε οχήματα”.

Με την εισβολή στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, η Samsung θα χαράξει την δική της πορεία με τους φίλους και τους εχθρούς της. Επιπλέον, θα ενταχθεί στο Waymo, ένα τμήμα του Alphabet Inc, το οποίο προμηθεύει το λειτουργικό σύστημα Android που τρέχει στα τηλέφωνα της Samsung.

Η Samsung διαθέτει μια σειρά από άλλες ευκαιρίες ανάπτυξης στην αυτοκινητοβιομηχανία. Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία έκλεισε την αγορά του οίκου αυτοκινήτων Harman International Industries ύψους 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δίνοντάς της μία ευρεία γκάμα δυνατοτήτων και επιλογών να εισέλθει στις λεγόμενες τεχνολογίες συνδεδεμένων αυτοκινήτων, αφού προφανώς έχει τα εχέγγυα και τις υποδομές να τα καταφέρει, παρόλο που βαδίζει σε αχαρτογράφητα νερά, και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να αποτύχουν τα σχέδια της.

 

Πηγή: texnologia.net

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *