exnet.gr
Τηλεφωνία
Η Xiaomi… πρόλαβε την Apple στην τεχνολογία βιομετρίας
07/10/2016

Η Xiaomi… πρόλαβε την Apple στην τεχνολογία βιομετρίας

Χτες η Xiaomi παρουσίασε δύο νέες high-end συσκευές, τις Mi 5s και Mi 5s Plus, που εντυπωσιάζουν λόγω του πανίσχυρου hardware με το οποίο εξοπλίζονται. Όμως, πέρα από τα μπόλικα gigabytes μνήμης και το ταχύτατο SoC που ενσωματώνουν, αν κάποιος ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά στο Mi 5s, θα ξεχωρίσει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, που προσδίδει αρκετούς πόντους στην Xiaomi.

Αναφερόμαστε στο πυκνωτικό “ultrasonic” πλήκτρο Home της νέας ναυαρχίδας της εταιρείας. Η τεχνολογία της Qualcomm που αξιοποιεί, καθιστά εφικτή την τοποθέτηση του αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος κάτω από τη γυάλινη πρόσοψη της συσκευής. Αυτή η κατασκευαστική προσέγγιση έχει δύο μεγάλα πλεονεκτήματα σε σχέση με τις σημερινές υλοποιήσεις. Αφενός οι συγκεκριμένοι αισθητήρες είναι ακριβέστεροι και αφετέρου, είναι με αυτό τον τρόπο δυνατόν να κατασκευαστούν συσκευές με ενιαία γυάλινη πρόσοψη, χωρίς πλήκτρα που καταλαμβάνουν χώρο. Το νέο τηλέφωνο της Xiaomi βέβαια δεν διαθέτει τέτοια οθόνη, όμως θεωρητικά, οι μελλοντικές προτάσεις της εταιρείας θα μπορούσαν.

xiaomi-mi5-8765_4x8s

Όμως τι σχέση έχουν όλα αυτά με την Apple, θα αναρωτιέστε ορισμένοι. Μα είναι απλό. Μόλις πριν από λίγους μήνες, η εταιρεία από το Κουπερτίνο είχε κατοχυρώσει πατέντα για μια παρόμοια τεχνολογία, η οποία εκτιμάται ότι θα αξιοποιηθεί πλήρως στα iPhone του 2017. Όσο για τα capacitive πλήκτρα Home των iPhone 7 και iPhone 7 Plus, όχι, δεν λειτουργούν όπως η λύση της Xiaomi.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το πως ακριβώς θα εξελιχθεί η νέα αυτή τεχνολογία βιομετρίας. Η Apple ίσως καταφέρει να παρουσιάσει κάποια σημαντικά πιο εξελιγμένη υλοποίηση από αυτή της Xiaomi, ωστόσο προς το παρόν, η κινέζικη εταιρεία προηγείται σ’ αυτό τον τομέα.

gr.pcmag.com

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *