exnet.gr
Τεχνολογίες
Κατάστημα στην Κίνα επιτρέπει στους πελάτες της να πληρώνουν με χαμόγελο
04/09/2017

Το κατάστημα της KFC China επιτρέπει στους πελάτες να πληρώνουν με χαμόγελο, σωστά διαβάσατε, όσο κι αν σας φαίνεται απίστευτο.

Σε ένα κατάστημα KFC στην ανατολική κινεζική πόλη Hangzhou πλέον υπάρχει ένας καινούργιος τρόπος για να πληρώσει κάποιος το γεύμα του, απλώς χαμογέλα.

Οι πελάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το σύστημα αναγνώρισης προσώπου “Smile to Pay” μπροστά σε μία εξειδικευμένη συσκευή που δημιουργήθηκε για αυτό το σκοπό, η οποία είναι μέρος της κίνησης της Yum China Holdings Inc για να προσελκύσουν μια νεότερη γενιά καταναλωτών.

Η Yum China (έχει θυγατρική την KFC) , η οποία αναδύθηκε και έγινε ευρέως γνωστή από την αμερικανική μητρική της εταιρεία Yum Brands Inc, πλέον προσπαθεί να αναζωογονήσει την ανάπτυξη της στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, όπου οι φόβοι για την ασφάλεια των τροφίμων και οι μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών έχουν πλήξει τις πωλήσεις από το 2012.

Η Yum εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα γρήγορου φαγητού (fast food) στην αγορά, όπου έχει πάνω από 7.685 σημεία πώλησης. Οι πωλήσεις της στην ίδια αγορά στην Κίνα βελτιώνονται με αργό ρυθμό μεν, αλλά αυξάνοντας παράλληλα τα έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, πού οφείλεται κατά κύριο λόγο της στην ισχυρή εμφάνιση του εμπορικού σήματος KFC, που είναι ιδιοκτησία της.

Το νέο εγχείρημα της εταιρείας ονομάζεται KPRO, και στοχεύει σε μια νέα γενιά Κινέζων πελατών που αναμένεται να την οδηγήσουν στην κορυφή, αφου υπολογίζει ότι θα κατακτήσει την μερίδα του Λέοντος στον τομέα του ταχυφαγείου στην Κίνα κατά την επόμενη δεκαετία.

Ο Joey Wat, πρόεδρος της Yum της Κίνας, δήλωσε ότι το κατάστημα απευθύνθηκε σε “σε νέους καταναλωτές που έλκονται από την τεχνολογία και επιθυμούν να ενστερνιστούν νέες γεύσεις και καινοτομίες”.

Το κατάστημα Hangzhou συνδέεται με την Ant Financial, η οποία βρίσκεται πίσω από το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου. Η Alibaba Group Holding Ltd, θυγατρική της Ant, δήλωσε ότι αυτή είναι η πρώτη εμπορική εφαρμογή της τεχνολογίας παγκοσμίως.

Οι ντόπιοι μπορούν να πληρώσουν σαρώνοντας τα πρόσωπά τους σε ένα περίπτερο παραγγελιών και εισάγοντας έναν τηλεφωνικό αριθμό – ο οποίος προορίζεται να προστατεύσει τους ανθρώπους από το να εξαπατούν το σύστημα.

“Σε συνδυασμό με έναν αλγόριθμο 3D κάμερας και ανίχνευσης ζωτικότητας, το Smile to Pay μπορεί να εμποδίσει αποτελεσματικά τις προσπάθειες παραποίησης / απομίμησης με τη χρήση φωτογραφιών ή βίντεο από άλλους ανθρώπους και να διασφαλίσει την ασφάλεια των λογαριασμών”, δήλωσε ο Jidong Chen, διευθυντής της τεχνολογίας βιομετρικής αναγνώρισης.

Το μενού του καταστήματος προσφέρει εποχιακά προϊόντα, σαλάτες και παναρίδες. Το κοτόπουλο στο μενού είναι “ψημένο”, ενώ τα ποτά περιλαμβάνουν φρεσκοστυμμένους χυμούς, γκουρμέ καφέδες και βιοτεχνική μπίρα.

Πάντως για να λέμε την αλήθεια, δεν είναι η πρώτη φορά που η Yum, ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της McDonald’s Corp, δοκιμάζει νέες ιδέες στην αγορά. Ο Yum εγκαινίασε ένα ένα ιταλικό εστιατόριο ως δοκιμαστικό στο εικονικό ποτάμι Bund της Σαγκάης το 2015.

 

Πηγή: texnologia.net

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *