exnet.gr
Τεχνολογίες
Νέα έρευνα : Μήπως η τεχνολογία σκοτώνει τον έρωτα για τις νέες γενιές
15/09/2017

Ενώ το συναίσθημα του έρωτα, ο ενθουσιασμός του πρώτου ραντεβού κα η διαδικασία του να γνωρίζεις κάποιον μέρα με τη μέρα θεωρούνται από τα πιο <<ζωντανά>> και ευχάριστς συναισθήματα των ανθρώπων, οι νέοι φαίνεται να το αγνοούν.

Αυτός ο αργός «θάνατος» του έρωτα οφείλεται στο γεγονός πως πλέον, η νέα γενιά, προτιμά τις αλληλεπιδράσεις μέσω διαδικτύου παρά τις συναντήσεις «έξω από την οθόνη».
σύμφωνα με μια νέα έρευνα, όσοι έχουν γεννηθεί από το 1995 και έπειτα έχουν λιγότερο ενδιαφέρον για τα ραντεβού σε σχέση με τη γενιά πριν από αυτούς.

Θεωρείται η πρώτη γενιά που περνάει όλη την ενηλικίωση της μπροστά από τα smartphones και αντικαθιστά την κοινωνικοποίηση με τα social media.

 

TOKYO, JAPAN - JULY 16:  People use  their smartphones on July 16, 2014 in Tokyo, Japan. Only 53.5% of Japanese owned smartphones in March, according to a white paper released by the Ministry of Communications on July 15, 2014. The survey of a thousand participants each from Japan, the U.S., Britain, France, South Korea and Singapore, demonstrated that Japan had the fewest rate of the six; Singapore had the highest at 93.1%, followed by South Korea at 88.7%, UK at 80%, and France at 71.6%, and U.S. at 69.6% in the U.S. On the other hand, Japan had the highest percentage of regular mobile phone owners with 28.7%.  (Photo by Atsushi Tomura/Getty Images)

Tην έρευνα διεξήγαγε η καθηγήτρια του Κρατικού Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο, Jean Twenge. Διαπίστωσε, πως το αποτέλεσμα αυτού του φαινομένου είναι το γεγονός ότι <<ο κόσμος των ραντεβού>> ξεκινά να αφανίζεται.

Αποδείχθηκε πως μόνο το 56% των νέων ηλικίας 14 έως 18 έχει βγει ραντεβού το έτος 2015, ενώ οι παλαιότερες γενιές άγγιζαν το 85%.

 

Two teenagers share an Awful Awful ice-cream drink, 1958. (Photo by Bob Barrett/FPG/Hulton Archive/Getty Images)

<<Οι έφηβοι αφιερώνουν πραγματικά πολύ χρόνο στα κινητά τους τηλέφωνα και προτιμούν να επικοινωνούν με τους φίλους τους ηλεκτρονικά>> ανάφερε η Twenge στο ραδιόφωνο.

<< Αυτό σημαίνει πως ξοδεύουν ελάχιστο χρόνο σε εξόδους με φίλους τους >>.

Αντίκτυπος του εθισμού των νέων με την τεχνολογία, φαίνεται να είναι και η εξασθένηση των ερωτικών δραστηριοτήτων. Από το 1991 και μετά, έχει παρατηρηθεί μείωση 40%.

 

kinito4

 

Πηγή : centeronaddiction.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *