exnet.gr
Τεχνολογίες
Πατέντα της Samsung μετατρέπει τον καρπό σας σε SmartWatch
17/05/2016

Ενώ τα smartwatches παρέχουν μια ωραία μικρή αλλαγή για τα smartphones, απέχουν πολύ από το τέλειο από άποψη της χρηστικότητας, διάρκειας ζωής της μπαταρίας και μια ποικιλία άλλων παραγόντων. Τώρα η Samsung έχει καταθέσει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που θα μπορούσε πραγματικά να κάνει τα smartwatches πιο ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά στη χρήση. Το τελευταίο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δείχνει το SmartWatch να βασίζεται σε έναν προβολέα που χρησιμοποιεί τμήματα της δέσμης πάνω στο δέρμα του χρήστη σχετικά με το αντιβράχιο ή το πίσω μέρος του χεριού.

Η ακόλουθη περιγραφή έχει παρασχεθεί αναφορικά με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας:

“Το gadget περιλαμβάνει μια συσκευή προβολής εικόνας που έχει ρυθμιστεί να προβάλλει μια εικονική οθόνη διεπαφής χρήστη, μια φωτογραφική μηχανή που έχει ρυθμιστεί για να τραβάει φωτογραφίες και έναν επεξεργαστή διαμορφωμένο να ανιχνεύει μια περιοχή στόχου από την εικόνα που συλλαμβάνεται από την κάμερα”.

Σε απλούς όρους, ένας μικρός προβολέας δείχνει ορισμένα στοιχεία UI στο δέρμα του χρήστη και μια φωτογραφική μηχανή παρακολουθεί και διαβάζει την αλληλεπίδραση του χρήστη με την προβολή UI. Στη συνέχεια, οι πληροφορίες επεξεργάζονται από ένα chipset που υπάρχει μέσα στον wearable και μετατρέπονται σε δράσεις. Άλλες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες είναι για παράδειγμα το ότι μπορεί να χαρτογραφήσει τοποθεσίες για το SmartWatch, όπως αξιοθέατα, σημεία ενδιαφέροντος και άλλα. Όχι μόνο αυτό, αλλά το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας προτείνει, επίσης, ότι η εικονική τεχνολογία UI θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για ένα είδος οθόνης, το οποίο είναι παρόμοιο με τα HoloLens της Microsoft.

Ελπίζουμε ότι η μελλοντικές συσκευές που θα κυκλοφορήσουν από τη Samsung τελικά θα είναι σε θέση να παρουσιάσουν μια τέτοια διασύνδεση με το χρήστη, αλλά για τώρα, θα πρέπει να βασιστούμε στα ρολόγια για να ελέγξουμε τις καθημερινές ειδοποιήσεις μας.
secnews.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *