exnet.gr
Τεχνολογίες
Το νέο εντυπωσιακό smartphone
01/06/2017

Ο συνδημιουργός του Android επανέρχεται στον κλάδο που ο ίδιος μεταμόρφωσε την περασμένη δεκαετία. Άλλωστε, το λειτουργικό σύστημα που εμπνεύστηκε και ανέπτυξε με την ομάδα του, είναι εγκατεστημένο στην πλειοψηφία των σύγχρονων smartphones.

Φαίνεται όμως ότι ο Andy Rubin δεν αρκείται στις δάφνες του παρελθόντος, ούτε στα έσοδα που αποκόμισε μετά την εξαγορά του λειτουργικού από τη Google, και διοχετεύει την ενέργεια και τις ανεξάντλητες ιδέες του σε καινούρια projects.

Το νεότερο και πιο εντυπωσιακό έρχεται με τη σφραγίδα της Essential. Είναι ένα smartphone, το οποίο αν μη τι άλλο ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Η βασική του διαφοροποίηση είναι ο διαμερισμός της οθόνης από μια ασυνήθιστα δεσπόζουσα εμπρόσθια κάμερα. Το design μας προδιαθέτει για τον αρθρωτό σχεδιασμό, στον οποίο είχε δείξει την προτίμησή της η ομάδα της Google. Το modular κινητό της Motorola δεν προχώρησε όμως, όπως και ορισμένες αντίστοιχες απόπειρες άλλων κατασκευαστών.

Εντυπωσιακή κατασκευή, κορυφαία χαρακτηριστικά

Το Essential PH-1 smartphone κινείται στη high-end κατηγορία τόσο από άποψη χαρακτηριστικών, όσο και από άποψη τιμής. Αυτό γίνεται πρόδηλο από την πρώτη ματιά που θα του ρίξει κανείς, καθώς η συσκευή είναι κατασκευασμένη από ένα ειδικό κράμα τιτανίου και κεραμικού υλικού στην πλάτη. Εκτός από πολυτέλεια, τα υλικά αυτά του προσδίδουν και ιδιαίτερη ανθεκτικότητα.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά ικανοποιεί ακόμη και τους πλέον απαιτητικούς που υποδεικνύει και το βολικό κλισέ. Ο οκαταπύρηνος επεξεργαστής του (2,45GHz Quad + 1,9GHz Quad) υποστηρίζεται από αυτόνομη GPU, η μνήμη του φτάνει τα 4GB RAM, ενώ ο αποθηκευτικός του χώρος τα 128GB. Στα πλεονεκτήματά του συγκαταλέγεται και η εντυπωσιακή μπαταρία των 3040mAh.

Η edge-to-edge οθόνη καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της πρόσοψης και το bezel είναι αισθητό μόνο στην κάτω πλευρά, ενώ προστατεύεται από Corning Gorilla Glass 5. Έχει διαγώνιο 5,71 ιντσών και λόγο πλευρών 19:10

Η βασική του κάμερα διαθέτει δίδυμους φακούς –όπως και τα νέα smartphones της Huawei. Ο ένας καταγράφει το φάσμα των RGB χρωμάτων και ο έτερος είναι μονόχρωμο, ώστε να αντελεί περισσότερο φως και να επιτρέπει λήψεις και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Αμφότεροι έχουν ανάλυση 13MP. Η εντυπωσιακή εμπρόσθια κάμερα διαθέτει αισθητήρα 8MP, ενώ μπορεί να γράψει βίντεο σε ανάλυση έως 4K. Ενσωματώνει και τέσσερα στερεοφωνικά μικρόφωνα για την εγγραφή του ήχου.

Η τιμή του είναι αρκετά λογική γι’ αυτά που προσφέρει, ειδικά αν συνυπολογίσουμε τι προσφέρουν συγκριτικά τα κατά πολύ ακριβότερα smartphones της αγοράς. Η τιμή του Essential Phone στις ΗΠΑ θα φτάνει τα 699 δολάρια (~€625).

smartphoneback

Μια πρόσθετη κάμερα 360 μοιρών

Επιχειρώντας να προλάβει την ανερχόμενη τάση των λήψεων σε 360 μοίρες, ο Rubin παρουσίασε και μια προαιρετική κάμερα. Το σχετικά φθηνό αξεσουάρ (μόλις $50) προσαρτάται εύκολα στην πάνω πλευρά του Essential smartphone και γράφει βίντεο και στατικές εικόνες 360 μοιρών, αξιοποιώντας δύο αισθητήρες των 12MP για βίντεο 4Κ ανάλυσης στα 30 fps.

Η κάμερα δεν θα είναι το μοναδικό αξεσουάρ. Θα κυκλοφορήσει παράλληλα με ένα dock φόρτισης, τον οικιακό βοηθό Essential Home, ενώ εξοπλίζεται με μεταλλικά pins, τα οποία θα χρησιμεύουν για τη σύνδεση πρόσθετων αξεσουάρ και add-ons.

smartcamera

Μπορεί να πετύχει;

Από άποψη χαρακτηριστικών έχει όλα τα εχέγγυα. Από άποψη «υπογραφής» επίσης. Να σημειώσουμε βέβαια ότι ο λογότυπος της εταιρείας απουσιάζει επιδεικτικά, συμβάλλοντας στον μινιμαλισμό, αλλά γεννώντας και πολλές απορίες.

Αρκεί όμως το όνομα του Andy Rubin για να φτάσουν οι καταναλωτές στο ταμείο; Πολύ αμφιβάλουμε. Ο 54χρονος entrepreneur είναι πασίγνωστος στους κόλπους της τεχνολογίας, αλλά μάλλον άγνωστος στο ευρύ κοινό. Οπότε θα πρέπει να επιστρατεύσει όλη την εφευρετικότητά του, αλλά και πολύ δυνατό μάρκετινγκ, αν φιλοδοξεί να αποσπάσει καταναλωτές από τους μεγάλους της αγοράς.

Προς το παρόν δηλώνει αισιόδοξος λόγω της μεγάλης αντοχής της συσκευής, αλλά και της ευκολίας σύνδεσης πρόσθετων αξεσουάρ. Αυτό που αναδεικνύει μέσω ενός blog post είναι η απλότητα της συσκευής και η δυνατότητά της να «εξελίσσεται» παράλληλα με τον κάτοχό της. «Δεν χρειάζεται να αλλάζετε συσκευή κάθε χρόνο σημειώνει», ενώ παράλληλα υπόσχετα«ακόμη περισσότερες επιλογές» και «ένα ανοιχτό οικοσύστημα».

Πηγή: ProNews

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *