exnet.gr
Τεχνολογίες
Διαβάστε το πριν πετάξετε έναν υπολογιστή ή κινητό τηλέφωνο με τα προσωπικά σας στοιχεία
04/01/2021

 

Υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την απόρριψη τεχνολογίας που δεν χρησιμοποιείτε πλέον. Στις περισσότερες ψηφιακές συσκευές υπάρχουν ιδιωτικές πληροφορίες των κατόχων τους που μπορούν να εκτεθούν εάν δεν διαγραφούν με ασφάλεια. Η ESET, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην προληπτική ανίχνευση απειλών, μοιράζεται ορισμένα βασικά σημεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη από την άποψη της ασφάλειας προτού ρίξει μια συσκευή.

Το ερευνητικό εργαστήριο της ESET συνιστά να μην το ξεχάσετε ποτέ αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων. Εάν είναι τηλέφωνο, τα δεδομένα μπορούν να αποθηκευτούν στο σύννεφο ή στον υπολογιστή. Εάν περιλαμβάνει τον υπολογιστή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας συνδυασμός cloud και εξωτερικής μονάδας δίσκου. Οτιδήποτε είναι πιο βολικό για τον χρήστη, αλλά φροντίστε να το κάνετε έτσι ώστε να μην χάσετε τυχόν εμπιστευτικά δεδομένα που μπορεί να χρειαστούν στο μέλλον.

“Οι περισσότεροι χρήστες υπολογιστών πιστεύουν ότι με τη μορφοποίηση του σκληρού δίσκου, τα δεδομένα τους έχουν διαγραφεί από τη μονάδα δίσκου, κάτι που δεν ισχύει. Τα δεδομένα μπορούν να ανακτηθούν από το δίσκο ακόμη και μετά τη μορφοποίησή του, αν και ο καθαρισμός του δίσκου ενός υπολογιστή μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείται. “, Προειδοποιεί ο Camilo Gutierrez, επικεφαλής του ερευνητικού εργαστηρίου της ESET Λατινικής Αμερικής.

Προετοιμάστε τον σκληρό σας δίσκο

Για τον καθαρισμό του σκληρού δίσκου ενός υπολογιστή Mac, το ESET διασφαλίζει ότι η διαδικασία είναι αρκετά απλή. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην ενσωματωμένη δυνατότητα Disc Utility για να καθαρίσετε τη μονάδα δίσκου. που σας επιτρέπει ακόμη να καθορίσετε πόσα θέλετε να διαγράψετε. Αν τα Windows τρέχουν αντ ‘αυτού, δεν υπάρχει ενσωματωμένο καθαριστικό δίσκου, αλλά υπάρχουν διάφορες επιλογές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περιηγηθείτε στον ιστό για να βρείτε το εργαλείο με την καλύτερη «κριτική» που ταιριάζει στις ανάγκες του χρήστη, αν και πρέπει να σημειωθεί ότι οι δωρεάν εκδόσεις ορισμένων εργαλείων μπορούν να λειτουργήσουν μόνο με μηχανικούς σκληρούς δίσκους.

READ  Μετά την ανάκληση της διαπιστευμένης πιστοποίησης … Η κυβέρνηση συνιστά δημόσια πιστοποίηση για λήψη αντιγράφου

Εάν διαθέτετε μονάδα στερεάς κατάστασης (SSD), η ESET προτείνει να ελέγξετε τον ιστότοπο του κατασκευαστή για το Disk Utility. Εάν θέλετε να προχωρήσετε, υπάρχει η επιλογή να καταστρέψετε το δίσκο.

Μιλώντας για smartphone

Σχετικά με έξυπνα τηλέφωναΈχουν τα δικά τους βοηθητικά προγράμματα που εφαρμόζονται στο σύστημα, έτσι ώστε η διαδικασία αφαίρεσης ιδιωτικών πληροφοριών να είναι όσο πιο ευέλικτη γίνεται. Εάν η πρόθεση είναι να απαλλαγείτε από ένα iPhone, πρέπει πρώτα να αποσυνδεθείτε από όλες τις υπηρεσίες, όπως το iTunes, το iCloud, το App Store κ.λπ. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην ενότητα Ρυθμίσεις και μετά στο μενού Επαναφορά και πατήστε Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων.

Εάν σκοπεύετε να προσφέρετε μια συσκευή Android σε τρίτο μέρος, σύμφωνα με το ESET, η διαδικασία ενδέχεται να διαφέρει κάπως από κατασκευαστή σε κατασκευαστή, αλλά η διαδικασία θα πρέπει να είναι παρόμοια. Ξεκινά με την κατάργηση μέτρων ασφαλείας (όπως η οθόνη κλειδώματος) και στη συνέχεια συνεχίζει με την κατάργηση λογαριασμών που έχουν συνδεθεί. Για να προχωρήσουμε περαιτέρω, τα δεδομένα στο τηλέφωνο είναι κρυπτογραφημένα και μετά από αυτό, η εργοστασιακή επιλογή επαναφοράς δεδομένων εκτελείται στο τηλέφωνο.

“Είναι επίσης σημαντικό να είμαστε υπεύθυνοι για το περιβάλλον. Εάν σκοπεύετε να απορρίψετε μια συσκευή, είναι σημαντικό να αναζητήσετε πρώτα μέρη που ανακυκλώνουν χρησιμοποιημένες ηλεκτρονικές συσκευές. Περιέχουν πολύτιμους πόρους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή μελλοντικών συσκευών. Εάν δεν είστε βέβαιοι πώς να το κάνετε αυτό, μπορείτε να το ελέγξετε στον ιστότοπο του κατασκευαστή ή στα γραφεία μιας κυβερνητικής υπηρεσίας όπου θεωρείται ότι μπορούν να παρέχουν αυτές τις πληροφορίες. “, Προσθέτει ο Camilo Gutierrez.

ΠΗΓΗ: https://vidcase.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *