exnet.gr
Τεχνολογίες
Η Acer πρόσφατα υπέστη επίθεση ransomware στο δίκτυο της εταιρείας
23/03/2021

Με την ευκολία του υπολογιστή και την εμφάνιση νέων και ισχυρότερων τεχνολογιών, είναι όλο και πιο σημαντικό να προστατεύουμε τον εξοπλισμό και τους λογαριασμούς μας με τη μέγιστη ασφάλεια.

Τα προβλήματα χτυπούν τώρα την πόρτα της Acer, η οποία πρόσφατα υπέστη επίθεση ransomware στο δίκτυο της εταιρείας. Αυτή η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα την πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό εμπιστευτικών εγγράφων και πληροφοριών. Η ομάδα χάκερ ζητά 50 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτογράφηση για να αποκλείσει όλες τις πληροφορίες στο διαδίκτυο.

Στον κόσμο της τεχνολογίας, κανείς δεν είναι 100% ασφαλής. Φυσικά, όσοι είναι πιο προσεκτικοί έχουν υψηλότερο ποσοστό προστασίας σε σύγκριση με τους πιο άνετους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα συστήματά τους είναι αδιαπέραστα. Η απόδειξη είναι ότι ακόμη και οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας συχνά υποφέρουν από επιθέσεις σε υπολογιστές, μερικές από τις οποίες είναι πολύ ευαίσθητες και ανησυχητικές.

Η Acer υποφέρει από επίθεση ransomware και οι εγκληματίες έχουν 50 εκατομμύρια δολάρια

Το τελευταίο θύμα του ηλεκτρονικού εγκλήματος ήταν η Acer. σύμφωνα με Πληροφορίες, Το δίκτυο της Ταϊβανικής εταιρείας έχει τεθεί σε κίνδυνο ως αποτέλεσμα μιας επίθεσης ransomware. Σε αυτήν την απάτη, οι εγκληματίες απέκτησαν πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό εμπιστευτικών πληροφοριών.

Σύμφωνα με όσα έχουν αναφερθεί, η ομάδα χάκερ REvil είναι υπεύθυνη για αυτήν την επίθεση και τώρα ζητά 50 εκατομμύρια δολάρια (~ 42 εκατομμύρια ευρώ) σε κρυπτονομίσματα ως λύτρα.

a

Το Attack Leak on Acer διατίθεται στο κιτ REvil

Φυσικά, σε μια εταιρεία όπως η Acer, 50 εκατομμύρια δολάρια είναι μόνο μερικά δολάρια. Θυμόμαστε ότι μόνο το τελευταίο τρίμηνο του 2020, η Acer συγκέντρωσε σχεδόν 3 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 2.520 εκατομμύρια ευρώ).

Η ομάδα REvil ανακοίνωσε την επίθεση στον σκοτεινό ιστό και επίσης άφησε ορισμένες εικόνες ως αποδεικτικά στοιχεία, όπως το αίτημα λύτρων στην πλατφόρμα Tor

Στη συνέχεια, οι χάκερ δίνουν μέχρι την 28η Μαρτίου στην Acer για να πληρώσουν τα λύτρα προτού διαδώσουν τις πληροφορίες στο διαδίκτυο. Ακόμα πιο ενδιαφέρον, οι εγκληματίες θα είχαν προσφέρει στην Ταϊβάν εταιρεία έκπτωση 20% εάν η πληρωμή είχε πραγματοποιηθεί την περασμένη Τετάρτη.

Μετά την ανάκριση, η Acer δεν παραδέχτηκε ότι ήταν μια επίθεση ransomware. Ωστόσο, σε μια δήλωση, η μάρκα σημειώνει ότι έχουν αναφερθεί πρόσφατα ανωμαλίες στην αστυνομία και στις αρχές προστασίας δεδομένων που εκτίθενται σε πολλές χώρες.

Η προηγμένη πλατφόρμα πληροφοριών Intel Andariel συνέδεσε την παραβίαση ασφάλειας με την ευπάθεια του Microsoft Exchange, μέσω της οποίας Έχουμε ήδη μιλήσει εδώ. Η Microsoft έχει ήδη διορθώσει αυτά τα ελαττώματα, αλλά πιστεύεται ότι είναι μια ομάδα που συνδέεται με την κινεζική κυβέρνηση πίσω από τις περισσότερες από τις επιθέσεις που σχετίζονται με ευπάθειες στο Exchange.
πηγή

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *