exnet.gr
Τεχνολογίες
Η Kia εξετάζει μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης
29/05/2020

Η Kia σκέφτεται να προσφέρει στην αγορά ένα νέο μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, αντίστοιχο με το Citroen Ami. Αυτό δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Emilio Herrera, COO της Kia Ευρώπης, ο οποίος τόνισε πως σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγαν, οι άνθρωποι, λόγω της πανδημίας, θέλουν να αισθάνονται ασφαλής και αποφεύγουν τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Γι’αυτό η Kia εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει στην αγορά ένα νέο μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο για αστική χρήση. Για την ώρα δεν έχει παρθεί η απόφαση προκειμένου το μοντέλο να περάσει στη παραγωγή, με τον Herrera να συμπληρώνει πως εάν τελικά δημιουργήσουν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, τότε θα έχει παρόμοια τιμή με αυτή του Ami (6.000 ευρώ) και θα προσφέρεται και μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης.
Ο Herrera πρόσθεσε πως το συγκεκριμένο μοντέλο θα πωλείται παγκοσμίως και όχι μόνο στην Ευρώπη και πρόθεση τους είναι να αναπτύξουν μια νέα πλατφόρμα για το νέο τους μικρό αυτοκίνητο, που θα την δώσουν και στην Hyundai, έτσι ώστε η δεύτερη να προσφέρει στην αγορά την δική της έκδοση του μοντέλου.

Ωστόσο νωρίτερα φέτος, το Hyundai Motor Group ανακοίνωσε πως συνεργάζεται με την Canoo προκειμένου η κορεατική εταιρία να αποκτήσει πρόσβαση στην ηλεκτρική αρθρωτή skateboard πλατφόρμα της Canoo, πάνω στην οποία θα κατασκευάσουν μια νέα πλατφόρμα, η οποία θα χρησιμοποιηθεί από τα ηλεκτρικά οχήματα της Hyundai και της Kia.

Η κορεατική εταιρία αναφέρει πως με την χρήση της νέας πλατφόρμας θα είναι σε θέση να μειώσει το κόστος της ανάπτυξης των ηλεκτρικών μοντέλων της Hyundai και της Kia, προσφέροντας έτσι φθηνότερα μοντέλα στους καταναλωτές. Πάνω στη πλατφόρμα θα κατασκευαστούν μικρά, οικονομικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μικρά βαν, αλλά και η έκδοση παραγωγής του Purpose Built Vehicle concept.
autoblog.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *