exnet.gr
Τεχνολογίες
Ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού στις ΗΠΑ πωλούνται στο eBay
19/04/2021

 

Fake πιστοποιητικά εμβολιασμού στις ΗΠΑ πωλούνται στο eBay

Περισσότερα από 100 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού πωλήθηκαν από έναν λογαριασμό στο eBay μέσα σε δύο εβδομάδες στις ΗΠΑ. Το περιστατικό αυτό δεν είναι η μόνη απάτη που έχει εντοπιστεί με αφορμή τον κορωνοϊό και η οποία γίνεται online.

Με την καταβολή ενός μικρού αντιτίμου, συνήθως μικρότερο από τα 10 δολάρια, μπορούσε να αγοράσει ένα πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού του CDC, του αμερικανικού ΕΟΔΥ, το οποίο πιστοποιεί το ότι έχει λάβει κανείς μία τουλάχιστον δόση ενός εγκεκριμένου εμβολίου κατά της COVID-19.

Οι κίνδυνοι από κάτι τέτοιο είναι πολλοί, καθώς ο fake εμβολιασμένος μπορεί να ταξιδεύει, ή να κινείται ελεύθερα, κάτι που μπορεί να αποβεί μοιραίο εάν νοσεί ασυμπτωματικά και κυκλοφορεί ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς.

Οι αμερικανικές Αρχές ζητούν από το eBay και άλλες πλατφόρμες στις οποίες έχουν παρατηρηθεί ανάλογα φαινόμενα να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικές με το περιεχόμενο αυτό, καθώς και να καταβάλλουν το μέγιστο δυνατό των προσπαθειών τους προκειμένου να το περιορίσουν. Η απάτη με τα fake πιστοποιητικά εμβολιασμού γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη, εάν συνυπολογίσει κανείς το ότι πολλοί φορείς στις ΗΠΑ δεν έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν τις βάσεις δεδομένων των εμβολιασμένων πολιτών που συγκεντρώνει ο CDC, άρα δεν έχουν τη δυνατότητα να διαπιστώνουν εάν ένα πιστοποιητικό είανι πλαστό ή όχι…
πηγή

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *