exnet.gr
Τεχνολογίες
Η Epic Games, πήρε την πρώτη θέση στο gaming
01/02/2021

Χάρη στο Fortnite, η Epic Games είναι το πιο δημοφιλές εμπορικό σήμα στον κόσμο, σύμφωνα με το BusinessFinancing.co.uk.

Καθώς ο κόσμος εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την πανδημία, οι άνθρωποι παίζουν περισσότερο από ποτέ ενώ έχουν κολλήσει μέσα στα σπίτια τους. Σημειώνοντας τις αλλαγές στα μοτίβα αγορών κατά το τελευταίο έτος, το BusinessFinancing.co.uk στράφηκε στο Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών Google, μέτρησε τον όγκο αναζήτησης ανά χώρα και ανακάλυψε από αυτό ποια είναι η αγαπημένη εταιρεία gaming στον κόσμο.

Η developer του Fortnite και operator του Epic Games Store, Epic Games, πήρε την πρώτη θέση. Παρόλο που αυτό δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη σε κανέναν, είναι ακόμα τρομακτικό να βλέπει κανείς την Epic να ξεπερνάει τις παλαιότερες, πιο διάσημες εταιρείες.

most popular gaming brandsΗ άνοδος της Epic στην κορυφή του κόσμου των παιχνιδιών οφείλεται στην επιτυχία του Fortnite, η οποία είχε πάνω από 350 εκατομμύρια παίκτες παγκοσμίως από τον Μάιο του 2020. Ο γίγαντας του gaming βρέθηκε να είναι η κορυφαία μάρκα σε 141 χώρες με 4.716.375 παγκόσμιες αναζητήσεις συνολικά. Σύμφωνα με τον χάρτη που δημιούργησε το BusinessFinancing.co.uk, η Epic θεωρήθηκε ως η πιο δημοφιλής εταιρεία gaming σε όλη την Κεντρική και Νότια Αμερική, καθώς και το μεγαλύτερο μέρος της Αφρικής, της Ασίας και της Ευρώπης.

Η άμεση επιλαχούσα ήταν η Nintendo, η οποία παρέμεινε η κορυφαία εταιρεία σε 24 χώρες με 3.120.010 συνολικές αναζητήσεις. Ενισχυμένη από δημοφιλή franchise όπως το Super Mario, το Legend of Zelda και το Pokemon, η Nintendo αποδείχθηκε η πιο δημοφιλής μάρκα στην Αυστραλία, τον Καναδά, την Κίνα, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η τρίτη πιο δημοφιλής εταιρεία παιχνιδιών είναι η Gameloft, ένας εκδότης που επικεντρώνεται στα παιχνίδια για κινητά, που είναι ευρέως δημοφιλές στην Κεντρική Αφρική. Την πεντάδα συμπληρώνουν η Atari και Activision. Άλλες εταιρείες που εντοπίζονται στον χάρτη περιλαμβάνουν Bioware, Blizzard Entertainment, Konami, 1C Company, Rare και Ubisoft.

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *