exnet.gr
Τεχνολογία - Επιστήμη
Oι επιστήμονες εκπλήσσονται απο πλανήτη πλούσιο σε λάβα που ανανεώνει την ατμόσφαιρα
16/03/2021

NASA, European Space Agency και R. Hurt (IPAC / Caltech)

Εκτύπωση τέχνης από τον εξωπλανήτη GJ 1132 B.

Το GJ 1132 b, ένας βραχώδης εξωηλιακός πλανήτης μεγέθους της Γης, έχασε την αρχική του ατμόσφαιρα, αλλά κατάφερε να αποκτήσει μια δεύτερη ατμόσφαιρα χάρη στη διαδικασία της ηφαιστειακής δραστηριότητας.

Ο εν λόγω πλανήτης περιστρέφεται γύρω από ένα κόκκινο αστέρι νάνου 41 έτη φωτός από τον πλανήτη μας. Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το GJ 1132 b θα είχε χάσει την αρχική ατμόσφαιρα ως αποτέλεσμα της έντονης ακτινοβολίας που εκπέμπεται από το αστέρι σε τροχιά.

Η ανακάλυψη “είναι πολύ συναρπαστική γιατί πιστεύουμε ότι η ατμόσφαιρα που βλέπουμε τώρα ήταν έτσι ανακαινισμένοΈτσι θα μπορούσε να είναι μια δευτερεύουσα ατμόσφαιρα », είπε ΕλευθέρωσηΗ Raissa Estrela, συν-συγγραφέας της μελέτης, είναι επιστήμονας στο εργαστήριο Jet Propulsion της NASA.

«Αρχικά, πιστεύαμε ότι αυτοί οι ραδιενεργά πλανήτες θα μπορούσαν να είναι πολύ βαρετοί, γιατί πιστεύουμε ότι έχουν χάσει την ατμόσφαιρα», παραδέχτηκε η Estrella. “Αλλά κοιτάξαμε τις νότες που ήταν φτιαγμένες με τον Χαμπλ και είπαμε,” Ω, όχι, υπάρχει μια ατμόσφαιρα εκεί έξω. ” “

a

Τα συμπεράσματα ελήφθησαν από παρατηρήσεις του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble και με τη βοήθεια της μοντελοποίησης υπολογιστών. σύμφωνα με ΧώροςΜια ανάλυση των δίσκων αποκάλυψε ότι μια νέα ατμόσφαιρα αποτελείται από υδρογόνοΚαι το ΥδροκυάνιοΚαι το Μεθάνιο Η Ομίχλη αερολύματος, Μια ένωση παρόμοια με τη ρύπανση της γήινης ατμόσφαιρας.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα συστατικά του υδρογόνου στη δευτερογενή ατμόσφαιρα προέρχονται από την αρχική ατμόσφαιρα, η οποία αποτελείται από πρωτόγονο υδρογόνο και ήλιο. Αυτά τα στοιχεία θα απορροφηθούν από το μανδύα του διαλυμένου μάγματος του GJ 1132 b και είναι συνεχή Ο πλανήτης τον απελευθέρωσε μέσω ηφαιστείων.

Η ομάδα πιστεύει ότι το GJ 1132 b είναι ικανό να το διατηρήσει Υγρός μανδύας Με αυτόν τον τρόπο, για να τροφοδοτήσει την ηφαιστειακή δραστηριότητα λόγω παλιρροιακής θέρμανσης, ο πλανήτης παραμένει κοντά στο αστέρι του ξενιστή του, κάνοντας μια πλήρη τροχιά κάθε μέρα και μισό.

Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Οκτώβριο. Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι αυτό το εργαλείο θα είναι σε θέση να παρέχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον εξωπλανήτη.
πηγή

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *