exnet.gr
Τεχνολογίες
Η Samsung ηττήθηκε στην Ευρώπη!
04/08/2021

Τα αποτελέσματα της Xiaomi τους προηγούμενους 12 μήνες, είναι κάτι περισσότερο από εκπληκτικά, ενώ και τα τελευταία και πιο πρόσφατα δεδομένα της αγοράς από την Ευρώπη, θα πρέπει σίγουρα να θορυβήσουν τη Samsung, καθώς η κυριαρχία της σαν το μεγαλύτερο brand δεν είναι πλέον εγγυημένη.

Η εταιρεία ερευνών Strategy Anaytics αναφέρει ότι η Xiaomi διέθεσε συνολικά 12.7 εκατομμύρια smartphones στην Ευρώπη το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου, κάτι που αντικατοπτρίζει αύξηση 67.1% χρόνο με το χρόνο, μετά την πτώση και της Huawei. Η Xiaomi τελείωσε το τρίμηνο με μερίδιο αγοράς 25.3%, αρκετό για να της δώσει την πρώτη θέση για πρώτη φορά. Η επίδοση αυτή οφείλεται αφενός στις ισχυρές επιδόσεις σε αγορές όπως η Ισπανία και η Ιταλία, καθώς και η Ρωσία και η Ουκρανία.

Οι αγοραστές αγαπούν τις σειρές Xiaomi Mi και Redmi, χάρη στις χαμηλές τιμές και τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Η Samsung που για πολλά χρόνια αποτελούσε τον ηγέτη της Ευρώπης, βρέθηκε στη δεύτερη θέση με 24% μερίδιο και 12 εκατομμύρια smartphones.

H Strategy Analytics επισημαίνει ότι η Samsung τα πηγαίνει ιδιαίτερα καλά στην 5G budget αγορά, με τα πρόσφατα Galaxy A series. Ωστόσο, απέτυχε να εκμεταλλευθεί την έξοδο της Huawei και αντιμετωπίζει έναν όλο και πιο έντονο ανταγωνισμό από την Apple. Η Oppo και η RealMe ολοκληρώνουν το top 5 με 2.8 και 1.9 εκατομμύρια αντίστοιχα.
techmaniacs.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *